Hasan Saltık Kültür Merkezi Hozat'ta açıldı

Hasan Saltık Kültür Merkezi Erkan Oğur, Cihat Aşkın, Cengiz Özkan, Mazlum Çimen, İsmail Hakkı Demircioğlu, Ender Balkır'ın katıldığı konserle açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki yıl önce hayatını kaybeden Kalan Müzik'in sahibi, yapımcı Hasan Saltık adına açılan Hasan Saltık Kültür Merkezi, Dersim'in Hozat ilçesinde açıldı. 

Hozat Belediyesi ve Kalan Müzik’in katkılarıyla yaptırılan Hasan Saltık Kültür Merkezi'nin açılışında Erkan Oğur, Cihat Aşkın, Cengiz Özkan, Mazlum Çimen, İsmail Hakkı Demircioğlu, Ender Balkır gibi isimler konser verdi.

Munzur Press'ten Ercan Topaç'ın haberine göre açılışa Saltık’ın eşi Nilüfer Saltık, TBMM Başkanvekili ve HEDEP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra siyasiler, sanatçılar ve yurttaşlar katıldı.

'57 YILDA YAPTIKLARI BİN YIL YAŞAYACAK'

Merkezin açılışında konuşan Nilüfer Saltık, eşinin Anadolu’nun kayıp tarihini dünyaya tanıtmayı misyon edindiğini söyledi. Saltık, "İki çocuğumuz var. Ama ilk çocuğumuz Kalan Müzik’tir. Hasan’la yol arkadaşlığını ve mücadeleyi birlikte öğrendik. Kalan Müzik, bizim bütün ömrümüzün toplam harmanıdır. Yalan dünyada hiçbirimiz kalıcı değiliz. Hasan Saltık yoruldu ve gitti. Ahmet Arif’in dediği gibi 'Yokluğun cehennemin öbür adıdır.' İnsanın ne kadar yaşadığı değil nasıl yaşadığı önemli. 57 yılda yaptıkları bin yıl yaşayacak" dedi.

Hasan Saltık’ın Kalan Müzik’te cesaretle yaptığı birbirinde önemli projelerle uluslararası anlamda çok önemli ödüller aldığını kaydeden Nilüfer Saltık, “Hasan Saltık’ın ailesi olmaktan gurur duyuyoruz. Bize, geride kalanlara onurlu bir isim bıraktı. Dersim’i çok sevdi, memleketiyle bağını hiç koparmadı. Bu nedenle memleketinde kültür merkezinde isminin yaşatılmasını çok önemsiyoruz. Merkezin kültür ve sanatsal anlamda bölgeye katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

'BİR İNSAN HAZİNESİYDİ'

TBMM Başkanvekili ve HEDEP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise yaptığı konuşmada Hasan Saltık’ı sevgi ve minnetle andığını belirterek onun bir insan hazinesi olduğunu söyledi.

Önder, “Bazı insanlar vardır başkaları gibi düşünmez, başkalarının dert ettiği şeylerin daha fazlasını dert eder, daha güzel bir dünya, daha geniş bir kardeşliğin mümkünlüğü için çalışır, çabalar ve bir değer yaratırlar. Hasan onlardan biriydi. İşte bizler bu farkı ve değeri ancak onları kaybettiğimiz zaman anlarız. Hasan Saltık böyle bir değerimizdi. Kalbi selim bir dostumuzdu, yoldaşımızda. Devri daim olsun, ışıklar içinde uyusun. Onurlu anısını saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Kalan Müzik'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Bu özel günde yoğun ilgilerinden dolayı başta Dersim halkına, Hozat Belediyesi’ne, katılım gösteren kıymetli sanatçılarımız ve sevenlerimize, katılamayıp dileklerini ileten tüm sanatçı ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz" denildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)