Hasan Öztürk: Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 20 milyar liranın üzerine çıkabilir

CHP'li Hasan Öztürk, "Devir teslim töreninde, borcun 20 milyar TL olduğu belirtildi. Mustafa Bozbey, çalışmaların sürdüğünü ancak borcun 20 milyarın üzerinde olacağını tahmin ettiğini söyledi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 15 yıl AK Parti tarafından yönetilen 31 Mart’ta ise CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, en borçlu belediyeler arasında yer aldığını söyledi.

31 Mart 2014 yerel seçiminde oyların yüzde 47,62'nin alan CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, 5 Nisan’da göreve resmen başlayan yeni yönetim, ilk olarak belediyenin borçlarını hesapladı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in AK Parti ve MHP’den devralınan belediyelerin borcunun 100 milyar TL olduğu yönündeki açıklamasını anımsatarak, "Ancak görünen o ki 100 milyar TL daha da artacak" dedi.

Öztürk, 31 Mart’ta koltuğu devreden AK Partili Alinur Aktaş’ın, belediyenin borcunun 7,1 milyar TL olduğu yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Aktaş, umre programı nedeniyle devir teslim töreninde kendisi yoktu. Ona vekaleten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz devir teslim töreninde, belediyenin iştirakleri ile birlikte 20 milyar TL borcu olduğunu söyledi. Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey ile görüştüm, çalışmaların devam ettiğini ancak borcun 20 milyar TL’nin dahi üzerinde olacağını tahmin ettiğini söyledi. Millet kuru ekmeğe mahkum edilmişken AKP’li belediyelerin saltanat ve lüks içerisinde belediyeleri nasıl yönettiğini gerçekten merak ediyor ve anlamakta güçlük çekiyoruz." 

(HABER MERKEZİ)