Hasan Akgün: Büyükçekmece'de bir kişi bile şikayet etse binanın çatısındaki baz istasyonları yıkılacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyükçekmece Belediyesi’nin ekim ayı birinci toplantısında konuşan Belediye Başkanı  Hasan Akgün, binaların çatısındaki baz istasyonlarının insan sağlığı ve deprem açısından risk yarattığını belirterek tek bir kişinin şikayetiyle bile yıkım kararı verileceğini söyledi. 

Büyükçekmece’de depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Akgün, kentsel dönüşüm nedeniyle kiralık ev sıkıntısı yaşandığını söyleyerek “2 ayrı noktada depremle ilgili, deprem sonrasıyla ilgili prefabrik yapımına başlayacağız. 30, 40, 50 metre karelik yerler yapacağız. Tam bir yaşam alanı olacak. Deprem öncesi kentsel dönüşümde en büyük sıkıntı kiralık ev bulamıyoruz. Kira almadan vatandaşları buraya taşıyacağız. Bunun ile ilgili bir çalışmamız var. Bir an önce faaliyete geçirebilmek için imkanlarımızı zorluyoruz” diye konuştu.

DHA'nın haberine göre Büyükçekmece Belediyesi’nin mülkiyeti ve tasarrufunda bulunan yerlere yeni ‘GSM Baz İstasyonu’ kurulmasına yönelik gündemde yer alan maddeye ilişkin de bir açıklama yapan Akgün, insan sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına izin verilmeyeceğini söyleyerek “Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır. Binaya zararı var, deprem esnasında zararı var. Bunlar 3-5 kuruş almak için konulan ama binaya çok zarar veren, sağlık açısından zarar veren tesislerdir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)