Harran Üniversitesi hastanesinde onkoloji doktoru kalmadı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çocuk onkoloji bölümünde görevli olan hekimin şehirden ayrılmasıyla bölüm, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde onkoloji bölümündeki tek doktorun hizmet süresi bitti. Doktorun Urfa’dan ayrılmasıyla çocuk onkoloji bölümünün kapanıp kapanmayacağı tartışmaları gündeme geldi.

Başhekim Doç. Dr. Ahmet Güzelçicek, onkoloji bölümün kapatılmadığını, kentte görev yapan bir doktorun haftanın belirli günlerinde hastaneye gelerek kontrolleri yapacağını belirtti.

‘ONKOLOJİ BÖLÜMÜ KAPATILMADI’

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çocuk onkoloji bölümünde hasta kabul eden tek doktor olan Doç. Dr. Doğan Köse, hastaneden ayrılarak İstanbul’daki özel bir hastaneye geçiş yaptı. Konuyla ilgili Başhekim Doç. Dr. Ahmet Güzelçicek, onkoloji bölümünün kapatılmadığını, kentte görev yapan bir doktorun haftanın belirli günlerinde hastaneye gelerek kontrolleri yapacağını belirtti. 

Doç. Dr. Ahmet Güzelçicek.

İl sağlık müdürlüğü ile görüşerek bir hekimin görevlendirildiğini aktaran Güzelçiçek, “Bölümün kapanmaması için haftada bir gün hastanemize gelecek. Burada ekstradan bir iş yapmayacak, ekip var zaten onları denetleyecek, bölüm onun adı üzerinden yeni bir atama yapılana kadar açık tutulacak” diye konuştu. Bölümün kapanmaması için geçici bir düzenleme yapıldığını aktaran Güzelçiçek, “Doktor olması gerekir, taşıma suyla değirmen dönmez. İl sağlık müdürlüğü ile görüşüldü, bakanlıktan hekim talep edildi” dedi. Güzelçiçek doktorların ayrılmasının yanı sıra yoğun göç alan kent nüfusunun da arttığını belirterek şöyle konuştu: “Kentteki doktor sayısı geçtiğimiz günlerde yapılan atamalar ile az da olsa arttı. Ancak kayıt dışı Suriyeliler ile birlikte nüfusu 3 milyonu bulan kentte doktor başına düşen hasta sayısı da oldukça fazla.”

'HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇOK SAYIDA BÖLÜMDE EKSİKLİK VAR'

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla ise doktor olmaması nedeniyle birçok bölümün uzun süredir hizmet veremediğini belirterek şehirde yaşanan hekim sıkıntısına dair şunları söyledi: “Maalesef bu sorun Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kronik sorunu.

Dr. Osman Yüksekyayla.

 Çok sayıda hekim belli bir süre burada görev yaptıktan sonra ayrılıyor. Bölümlerde fazla hoca olmadığından da bir iki hocanın şehirden ayrılmasıyla bölümler kapanıyor. Bu durumun onkoloji bölümünün kapanma tehlikesi ile gündeme geldiğini anlatan Yüksekyayla “Maalesef Harran Üniversitesi’nde çok sayıda bölümde eksiklik var. Örneğin çok uzun zamandır yetişkin onkoloji, hematoloji bölümü yoktu zaten. Plastik cerrahi, adli tıp, romatoloji ve çocuk yan dallarının birçoğu uzun zamandır yok” diye konuştu. Doktor yetersizliğinin mağduriyetlere yol açtığına dikkat çeken Yüksekyayla, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.