Hanif Kureishi omurga ameliyatı oldu: Bir daha kalem tutamayabilirim...

Dünyaca tanınan yazar Hanif Kureishi Roma'da düşmesi sonrası omurga ameliyatı geçirdiğini ve şu anda bacaklarını ve kollarını hareket ettiremediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar ve senarist Hanif Kureishi İtalya'nın başkenti Roma'da düşerek kaza geçirdiğini ve bir daha asla yürüyememe ve kalem kullanamadığı için yazamama tehlikesi olduğunu açıkladı.

Artı Gerçek'in aktardığı habere göre, "Varoşların Buda'sı" adlı kitabıyla tanınan yazar İtalyan basınında yoğun bakımda olduğuna yönelik haberlerin ardından Twitter'dan açıklama yaptı: 

"Kendimi kötü hissettiğimde Muhammed Salah'ın Aston Villa'ya attığı golü izlemiş ve yarım bardak bira içmiştim. Öne eğildim ve başımı bacaklarımın arasına koydum; birkaç dakika sonra bir kan gölünün içinde uyandım, boynum garip bir şekilde bükülmüş, karım yanımda diz çökmüştü" diye yazdı.

 

OMURGA AMELİYATI OLDU

"Öldüğüme inandım. Üç nefesim kaldığına inandım" ifadelerini kullanan Kureishi eşi Isabella d’Amico'nun yardımına koşarak kendisinin hayatını kurtardığını söyledi.

Roma'daki Gemelli hastanesinde bir omurga ameliyatı olduğunu söyleyen yazar bacaklarını ve kollarını hareket ettiremediğini vurgulayarak "Şu anda bir daha yürüyebilecek miyim, kalem tutabilecek miyim belli değil" dedi. Rehabilitasyon ve fizyoterapisinin süreceğini söyleyen Kureishi takipçilerinden yazması ve çalışmalarını sürdürmesine yardım edecek ekipman tavsiyesi de istedi.

Kureishi ilk kez 1985'te Pakistanlı genç bir İngiliz ve onun beyaz erkek arkadaşını konu alan Oscar adayı olan senaryosu "My Beautiful Laundrette" (Benim Güzel Çamaşırhanem) ile uluslararası beğeni topladı.

Çok kültürlülük, sınıf ve imparatorluğun mirasına keskin bakışlarıyla tanınan yazarın yedi romanının yanı sıra bir dizi kısa öyküsü, denemeleri oyunları bulunuyor.

Etiketler Hanif Kureishi yazar