Hangi Instagram ünlüsüne ne ceza verildi: Taş olmaya hazır mısınız?

Ticaret Bakanlığı aralarında bazı Instagram ünlülerinin de bulunduğu kişi ve kurumlara aldatıcı reklam nedeniyle para cezası verdi. Bir tıp merkezi ‘Taş olmaya hazır mısınız?' reklamıyla ceza aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu ay gerçekleştirilen Reklam Kurulu toplantısında, tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalara, erişim engeli de dahil pek çok yaptırım uygulandığı duyuruldu.

Reklam Kurulu, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar dolayısıyla, yılın 10 aylık döneminde, 75 milyon 835 bin 314 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Halk TV'nin haberine göre, kurulun, ekim ayı toplantısında, medyumluk, bebek suyu tanıtımları, gramaj değişimi ve gizli zamlara ilişkin incelemeleri gündemine aldığına işaret edilen açıklamada ceza kesilen kişi ve kurumların bir bölümü şöyle:

Sosyal medya hesaplarında yeme içme mekanlarının tanıtımını yapan Ufuk Güngör’e reklâm durdurma cezası verildi.

Instagram hesabında ‘tokluk iksiri’ başlığı ile ürün tanıtımı yapan Özlem Posbaşoğlu’un anılan reklamları için durdurma cezası verildi.

Mehtap Algül’ün Instagram hesabındaki ürün tanıtımlarına reklam durdurma cezası verildi.

Anadolu Efes Biracılık AŞ ile ‘Kamusal Mizah’ isimli Youtube hesabının sahibi Deniz Bağdaş’a 347 bin 128’er liralık idari para cezası verildi anılan reklamlar için de durdurma cezası verildi.

Instagram hesabında ‘Masaj terapi tek seans ücreti 250 TL' diye yazan ‘Cemre Ceylin Beauty’nin sahibi Cemre Ceylin Ramazanoğlu’na 347 bin 128 TL idari para cezası kesildi. Paylaşımlarına da reklam durdurma cezası verildi.

HİPNOZLA SİGARA BIRAKTIRMA VAADİ

Yaptığı paylaşımlarda ‘kanseri en hızlı şekilde nasıl tedavi edersiniz?’ diye yazan Valentis Sağlık Hizmetleri Danışmanlık AŞ’ye 347 bin 128 TL idari para cezası verildi. Paylaşımlarına da reklam durdurma cezası verildi.

Yaptığı reklamda ‘Taş olmaya hazır mısınız’ ifadeleri kullanılan Taş Tıp Merkezi’nin sahibi Özel Alibeyköy Hastanesi Halk Sağlığı Hizmetleri AŞ’ye reklamları durdurma cezası verildi.

Instagram’da ‘hastalikvetravmalar’ hesabı üzerinden bir dizi hastalığa yönelik paylaşım yapan Dilara Şabanoğlu’na 347 bin 128 TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verildi.

Hipnoz ile sigara bıraktırdığını vaat eden ‘Ahmet Ünal HPN Akademi’nin sahibine Ahmet Ünal’a 347 bin 128 TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verildi. (KAYNAK)