Hamza Yerlikaya kimdir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamza Yerlikaya'yı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak yeniden atadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aslen Sivaslı olan Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul Kadıköy'de doğdu.

17 yaşında büyükler kategorisinde dünya şampiyonu olarak dönemin Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından ‘Asrın Güreşçisi’ unvanına layık görülen Hamza Yerlikaya, sporculuk kariyerinde büyükler kategorisinde 2 Olimpiyat, 3 Dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu kazandı.

1996 yılında Atlanta Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği altın madalyanın ardından 1997 yılında kendisine ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ verilen Yerlikaya, 2007 yılında spor hayatını noktaladı.

Ardından siyasete atılan ve 2007 genel seçimlerinde AK Parti 23. Dönem Sivas Milletvekili seçilen Yerlikaya, bu süre zarfı boyunca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyeliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği, TBMM Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Komisyon üyeliği görevlerini de yürüttü.

Milletvekilliğinin ardından 2012 yılında Güreş Federasyonu Başkanı seçilen Yerlikaya, 3 yıllık başkanlık süresinin akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görevine başladı.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Yerlikaya’nın "belgede sahtecilik" suçundan yargılandığı davada mahkeme kararıyla diplomasının sahte olduğu tescillendi. Yerlikaya daha sonra Vakıfbank yönetiminden çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)