Hamas heyeti, Beşar Esad'la görüştü

İç savaşın başlamasının ardından Suriye hükümetiyle ilişkileri kopan ve Şam'daki merkezini taşıyan Hamas, Beşar Esad'la ilişkilerini yeniden kuruyor. Hamas'tan üst düzey bir heyet Esad'la görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin'in Gazze Şeridi'nin yöneten İslami Direniş Hareketi (Hamas) yetkililerinden oluşan bir heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleşen görüşmenin ardından Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye basın toplantısı düzenledi.

Esad'la görüşmeyi "tarihi bir görüşme" olarak nitelendiren Hayye, "Bu, Suriye-Filistin iş birliği için yeni bir başlangıç ve sayfa olacak. Gelecek için mazinin sayfalarını kapatıyoruz" dedi.

Türkiye ve Katar'ın, Hamas'ın Suriye ile ilişkiler kurma kararını hoşgörüyle karşıladığını söyleyen el-Hayye, "Filistin davasının asil bir Arap destekçiye ihtiyacı var. Sahada çok sayıda parametrenin değişmesine genel bir yanıt olarak direniş seçeneği bir destekçi ile güçlendirildi" ifadelerini kullandı.

Hamas, 21 Haziran'da Esad yönetimiyle 10 yıldır kopuk olan ilişkileri yeniden tesis etmeyi kararlaştırmıştı.

Yönetim merkezi daha önce Şam'da bulunan Hamas'ın, 2011 yılında Beşar Esad'a karşı başlatılan isyanı kısmen desteklemesi üzerine Suriye'yle ilişkileri gerilemişti. Hamas, 2012'de Şam'daki merkezini Katar'a taşıma kararı almıştı. (HABER MERKEZİ)