Haluk Levent'in gerekçe göstererek ödülü reddettiği Elif Şafak yazısı

Haluk Levent’in TIME'ın 'en etkili 100 kişi' listesine girmesine referans olan Elif Şafak yazısında, "Türkiye hükümeti son derece beceriksizken, Ahbap sahada çalışıyor ve hayat kurtarıyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TIME'ın 'en etkili 100 kişi' listesinde yer alan müzisyen ve Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent ödülü reddettiğini açıkladı.

'Türkiye’den 182 kişi önerildiğini, derginin editörlerinin araştırma yaptığını, Twitter’daki gücüne, Ahbap’ın geçmişte ve son depremdeki çalışmalarına bakıldıktan sonra' listeye girdiğini yazan Haluk Levent, ödülü kabul etmeme gerekçesini şöyle açıkladı: 

"Referans olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil. Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım. Deprem sürecinde tüm devlet kurumları, hükümet, tüm muhalefet, belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize."

Haluk Levent'e referans olan Elif Şafak, yazısında, Haluk Levent’in ‘umudun simgesi olduğunu’ söylerken, Türkiye hükümetinin de 'acziyetini' vurguladı. 

ELİF ŞAFAK: TÜRKİYE HÜKÜMETİ SON DERECE BECERİKSİZKEN AHBAP HAYAT KURTARIYORDU

Elif Şafak’ın yazısının tamamı şöyle:

"Ses yok. Ses yok. Şubat ayında büyük depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’de binlerce bina enkaza dönerken, beton yığınlarında bu iki kelime vardı.

Bu sözler umutsuzluğun simgesiyse, Haluk Levent adı da umudun simgesidir. Rock yıldızı, kar amacı gütmeyen Ahbap aracılığıyla yorulmadan hayır işleri yapıyor. Felaketin ardından, ölüm kalım arasındaki fark dakikalarla ölçülürken, Türk hükümeti acziyetine karşı Ahbap sahada çalışmaya başlamış, hayat kurtarıyordu. Türkiye’de göz önünde olmak inanılmaz derecede zor ama Levent çok seviliyor ve geniş kitlelerin güveni kazanmış. İlkeli, şeffaf. Her bağışın nereye gittiğini ve kaç ailenin yardım aldığını ayrıntılı olarak yayınlıyor.

Haluk Levent köprü kuran, şifa olan kocaman yürekli bir sanatçı. Sadece tüm bir topluma ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda tek bir bireyin felaketle sonuçlanan trajediler karşısında nasıl bir fark yaratabileceğini de gösteriyor. Gittikçe yalnızlaşan olan bir dünyada, insanları önemsiyor, susturan sesleri duyuyor ve arkadaşlığını hissettiriyor."