Halit Kıvanç'ın ardından: Türkçe en güzel seslerinden birini kaybetti

Halit Kıvanç'ın vefatının ardından siyasetçiler, spor kulüpleri ve gazeteciler taziye mesajları paylaştı. Gazeteci ve yazar Uğur Vardan "Türkçe en güzel seslerinden birini kaybetti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve televizyon yayıncılığının duayen isimlerinden spiker, sunucu ve gazeteci Halit Kıvanç vefat etti.

Kıvanç'ın vefatının ardından çok sayıda siyasetçi, spor kulübü, sporcu, taraftar grubu, gazeteci ve sunucu taziye mesajı paylaştı. 

Halit Kıvanç'ın basın için büyük değer olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hatıralarımızda derin izler bırakan, ülkemizin yetiştirdiği duayenlerden #HalitKıvanç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Türk basını büyük bir değerini yitirdi... Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

Kıvanç'ın ailesine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" paylaşımını yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Radyo ve televizyon tarihimizin büyük ismi Halit Kıvanç’ı kaybettik... Nezaketi, güleryüzü ve bilgisiyle yaptığı işe değer katan bir isimdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

Halit Kıvanç'ın üyesi olduğu Fenerbahçe'nin Twitter hesabından "Halit Kıvanç’ı kaybettik. Kulübümüzün 570 sicil numaralı YDK üyesi, usta gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Camiamızın kıymetli isimlerinden Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesi, kederli yakınları ve camiamıza baş sağlığı dileriz" paylaşımı yapıldı.

TFF'nin yanı sıra çok sayıda spor kulübü de taziye mesajı yayınladı.

 Twitter'daki paylaşımlardan bazıları şöyle: