Halep'te 850 depremzede, 7 tuvaleti paylaşıyor

Depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı Halep'te kurulan bir kamp alanında, 850 kişinin 7 tuvaleti paylaştığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydanda geldiği komşu Suriye'de temiz suya erişimin risk altında olduğunu kaydeden uzmanlar, depremzedelerin ciddi halk sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Su boruları ve su pompalama tesislerinin 12 yıldır devam eden iç savaşta büyük zarar gördüğü ülkede, kolera salgınının kötüleşeceği belirtiliyor.

"Depremlerin, halk sağlığı üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurma olasılığı korkutucu derecede yüksek" diyen Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Yakın ve Orta Doğu Bölge Direktörü Fabrizio Carboni, yeni bir sağlık acil durumunun Suriye'de 'felaket' anlamına geleceğini söyledi.

Çok sayıda binanın yıkıldığı Halep, Hama ve Lazkiye'de durumun özellikle kritik olduğunu aktaran ICRC, geçici kamp alanlarında temiz suya erişimin oldukça kısıtlı olduğunu bildirdi. Depremlerin ardından Halep'te kurulan bir kamp alanında, 850 kişinin 7 tuvaleti paylaştığı aktarıldı. 

BM, 'SURİYELİLERİN TÜRKİYE'DEN TAŞINMA SÜRECİ HIZLANSIN' DEMİŞTİ

Öte yandan, Türkiye'de depremden etkilenen 1 milyon 700 bin Suriyeli mülteci olduğu tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası topluma Maraş merkezli depremlerden etkilenen Suriyeli mültecileri diğer ev sahibi ülkelere yerleştirme sürecini hızlandırma çağrısı yapmıştı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü tarafından paylaşılan ortak bildiride, "Güvenlik ve koruma arayışıyla Türkiye'ye kaçan çok sayıda mülteci, yeniden evlerini ve geçim kaynaklarını kaybetmenin travmasıyla karşı karşıya kaldı." ifadelerine yer verildi. BM'nin bu açıklamayı yaptığı saatlerde Türkiye'den 89 kişilik bir mülteci grubu İspanya başkenti Madrid'e ulaşmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Suriye deprem Halep