Hakkari'deki Tekser Konutları'nın yeşil alanına göz dikildi: 'Buraya dokunmasınlar'

Hakkari’nin Tekser Konutları çevresindeki yeşil alana Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE binasının yapılmasına, orada yaşayanlar tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Mahalle muhtarı Ferdi Aksaç (Fotoğraf: Mimar Kaya)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Sümbül Mahallesi'nde bulanan Tekser Konutları'nın 6,7 ve 8 nolu bloklarına ait yeşil alanların kayyım döneminde meclis kararıyla bedelsiz Sağlık Müdürlüğü'ne verildiği ortaya çıktı.

Belediyeye ait taşınmazın üzerine Sağlık Müdürlüğü tarafından UMKE binası yapılacağını ve kurum binasının ihaleye verildiğini öğrenen mahalleliler, tepki amacıyla basın açıklaması yaptı.

Konutlarda yaşayanlar bahçelerine sebze meyve ve ağaçlar dikmiş. 

'BURASI ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI'

Mahalle muhtarı Ferdi Aksaç yaptığı açıklamada, "Tekser TOKİ konut alanlarında 700 ailenin kullandığı yeşil bir alan var. Burayı da betona gömmek istiyorlar. Bu yeşil alan park ve bahçe olarak konut sakinlerine aitti. Herkes bu nedenle buradan daire satın aldı. İmar planı aniden değiştirildi ve yan tarafta bulunan tarihi mezarlık alanı çocuklar için oyun ve yeşil alan olarak gösterildi. Mahalleli olarak yeşil alanımızın betona gömülmesini istemiyoruz. İnsanlar 30 yıldır buraya meyve ağaçları ekmiş, birçoğu günlük sebze yetiştiriciliği için bahçe yapmış. Çocuklar için oyun alanıdır. Buranın imara açılmasını istemiyoruz. Yetkililer sesimizi duyup bu kararı durdursun istiyoruz” dedi.

Konutlarda oturanlardan Namık Ceyhan ise "Deprem afet konutları olarak buraya yerleştik. Ailece nefes aldığımız tek yer. Binamızın sıfırında bulunan yeşil alanımıza da göz diktiler. Kentimizin deprem gerçeği var. Yaşanacak bir depremde sığınabileceğimiz tek yer buradaki bahçemiz. Yetkililerden ricamız yeşil alanımıza dokunmasınlar.”