Hakkari'deki gözaltılar Van'da protesto edildi: Mutlaka kazanacağız

Hakkari ve ilçelerinde, aralarında Barış Anneleri’nin de bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasına, Van’daki Barış Anneleri tepki gösterdi: 'Çocuklarımızı hapislere soktunuz, daha ne istiyorsunuz?'

Google Haberlere Abone ol

VAN - Hakkâri, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da aralarında Barış Anneleri’nin de bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınmasına Van’daki Barış Anneleri tepki gösterdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il binası önünde yapılan basın açıklamasına, Barış Anneleri’nin yanı sıra, Yeşil Sol Parti Van Milletvekilleri, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti il ilçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) katıldı.

'NE GÖZALTILARINIZ NE DE TUTUKLAMALARINIZ BİZE GERİ ADIM ATTIRMAYACAKTIR'

Burada yapılan basın açıklamasında ilk olarak Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit konuştu. Sayyiğit, avukatlar ile yapmış oldukları görüşmelerde dört barış annesinin ağır sağlık sorunları olduğu ve avukat görüşü ile dosyalara kısıtlılık getirildiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Şu anda bir Barış Annesinin sağlık durumunun ağırlaştığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade eden Sayyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kürtler yıllardır onurlu bir barışın mücadelesini yürütüyor ve bu onurlu barış mücadelesinin en önemli temsilcileri de Barış Anneleri'dir. Barış Anneleri'nin talebi yeryüzünde hayata geçirilebilecek hakikat talebidir. En masum taleptir. Bu topraklarda savaşın sonlanması, annelerin ağlamaması ve artık kan dökülmemesi için mücadele yürütüyorlar. Bizler de Barış Anneleri'nin bu onurlu mücadelesinin yanındayız. Herkes bilsin ki bu mücadele bugünden sonra kesinlikle geri adım atmayacaktır. Ne baskılarınız ne gözaltılarınız ne de tutuklamalarınız bize geri adım attırmayacaktır. Bu haksız, hukuksuz, antidemokratik ve keyfi uygulamalardan AKP-MHP faşist iktidarının bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade ediyoruz.”

Gülcan Kaçmaz Sayyiğit


'BİZ ANNELER HEP ONURLU BİR BARIŞI TALEP ETTİK'

Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’in ardından söz alan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Saadet Öklü sözlerine gözaltıları kınayarak başladı ve şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızı zindanlarda tutmaları yetmiyormuş gibi, annelerimizi de tutukluyorlar, gözaltına alıyorlar. Biz anneler bunu asla kabul etmiyoruz. Biz anneler hep onurlu bir barışı talep ettik. Hiçbir zaman savaşı istemedik. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne askerin ne polisin ne de gerillanın ölmesini istemiyoruz. Hepsi de bizim çocuklarımızdır. Biz bu çocukların annesiyiz. Biz barışın gelmesini istiyoruz. Annelerimizin gözaltına alınmasını istemiyoruz. Bizim çocuklarımızı hapislere soktunuz, daha ne istiyorsunuz? Çok utanç verici bir durumdur, ayıptır, zulümdür! Barış isteyen yaşlı ve hasta annelerin gözaltına alınması asla kabul edilemez. Biz Barış Anneleri olarak, bu utanç verici durumu kınıyoruz. Kabul etmiyoruz. Bizi asla bitiremeyecekler. Biz mutlaka kazanacağız. Sonuna kadar ilkelerimizin ve değerlerimizin bizim peşinde ve yolunda olacağız. Boyun eğmeyeceğiz, asla boyun eğmeyeceğiz. Barışı savunmaya devam edeceğiz.”