Hakkari’de sezeryandan sonra ölümde ihmal iddiası

Hakkari Devlet Hastanesi’nde sezeryanla doğum yapan Fatma Gülbay, operasyon sonrası fenalaşarak öldü. Eşi Kerem Gülbay, eşinin ihmal sonucu öldüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Fatma Gülbay, pazartesi günü normal doğum için Hakkari Devlet Hastanesi’ne gitti. Doktorlar, normal doğum için doğumhaneye aldıkları Gülbay’a sezeryan doğum yapması gerektiğini söyledi.

Ancak Gülbay, çocuğunu sezeryanla dünyaya getirdikten sonra fenalaştı. Tekrar ameliyathaneye alınan Gülbay, kurtarılamadı.

‘DAHA ÖNCEKİ TETKİKLERDE RİSKLİ BİR GEBELİK BULUNMADI’

Eşinin ölümünde doktorların ihmali olduğunu öne süren Kerem Gülbay, “Yetkililer bize kanda pıhtılaşma olduğu için hayatını kaybettiğini söyledi. Bazı yetkililer ise 'tansiyonu düştü' dedi. Pazartesi günü eşime yapılan tetkiklerde riskli bir gebelik bulunmadı. Madem her şey normaldi neden sezeryanla doğum yaptılar? Biz doktorların ihmali olduğunu düşünüyoruz. Hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili geniş bir araştırma yaptıklarını ve gelen otopsi sonuçlarından sonra açıklama yapacaklarını söyledi.