Hakimi 180 bin dolar dolandırmışlardı: 73 adrese operasyon

İstanbul'da bir hakimin 180 bin dolar dolandırılmasının ardından başlatılan soruşturmada banka hesaplarından tespit edilen 55 kişinin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul genelindeki dolandırıcılara banka hesabı temin ederek paraları aktardığı tespit edilen gruba operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 11 ilde 55 şüphelinin yakalanması için yapılan operasyonda grup üyelerinin dolandırılan 61 kişiden 6 milyon 230 bin lirayı çektikleri öğrenildi.

DHA'nın aktardığına göre İstanbul'da geçen sene bir hakimin 180 bin dolar dolandırılmasının ardından şikayetçi olması üzerine çalışma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk etapta hakimi dolandıran 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden biri itirafçı oldu. Polis şüphelinin verdiği bilgilerden, dolandırıcıların mağdurlara verdikleri banka hesaplarını yöneten ve o hesaplardan para çekerek dolandırıcılara ulaştıran bunun karşılığında da komisyon alan bir varlığını tespit etti. Ekipler yaklaşık 8 ay grup üyelerini fiziki ve teknik takibe aldı. Yapılan çalışmalarda aralarında kadınların da bulunduğu 55 grup üyesi olduğu belirlendi.

Siber polisi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca şüphelilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah şüphelilerin kaldığı tespit edilen 38'i İstanbul'da olmak üzere toplam 73 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda grup lideri olduğu öne sürülen şüphelinin Avcılar'daki evine de girildi. Silahlı olduğu belirlenen grup liderinin evinin önünde Özel Harekat Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Kapıyı kırarak içeri giren polis, Maksut K.'yi yanında bir başka grup üyesiyle birlikte yakaladı. Evde yapılan aramalarda çok sayıda para ile dijital materyal ele geçirildi. Bulunan dijital materyallere el konuldu. Operasyon kapsamında evlerde arama devam ediyor. (HABER MERKEZİ)