'Hakaret davalarından ayda 300 bin lira kazanan gazeteciler var'

Fatih Altaylı, bir avukatla yaşadığı diyaloğu anlattı: Avukat, peş peşe o gazetecilerin isimlerini saydı, 'Sadece hakaret davalarından ayda 300 bin TL'ye yakın gelir elde ediyorlar' dedi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bir avukatla yaşadığı diyaloğa dayandırdığı yazısında, çoğunlukla iktidara yakın gazetecilerin kendilerine edilen hakaretleri geçim kapısı haline getirdiğine dikkat çekti. 

Altaylı, lokantada yemek yediği sırada tanıştırıldığı bir avukatın kendisine "Siz bize bir vekaletname vereceksiniz. Bu vekaletname sadece size yönelik hakaret davaları için geçerli olacak. Biz gerek sosyal medyada, gerekse başka yerlerde düzenli taramalar yaparak size yönelik hakaret içeren paylaşımları ekibimizle tespit edeceğiz ve bunlara hemen dava açacağız. Sizin haberiniz bile olmayacak. Her ay hesabınıza ciddi bir para yatıracağız. Bizi görmeyeceksiniz bile" teklifinde bulunduğunu belirtti. 

Vekalet isteyen avukatın, tamamı iktidar yanlısı bazı gazetecilerin isimlerini sayarak, "Tüm bu meslektaşlarınızın bu konudaki avukatlığını biz yapıyoruz. Bazıları sadece bu hakaret davalarından ayda 300 bin TL'ye yakın gelir elde ediyorlar" dediğini aktaran Altaylı, köşesinin 'Hakaret Ticareti' başlıklı bölümünde şunları yazdı:

İnanamadım. Kendilerine edilen hakareti geçim yolu haline getirmişlerdi. Küfürü yiyor, paraya çeviriyorlardı. Hatta muhtemelen daha çok küfür işitmek için, daha uç yazılar yazıyor, milletin damarına daha çok basıyorlardı. Küfür eden arttıkça bunlar sürümden kazanıyordu. Vay anam vay diye geçirdim içimden. Utanmazlık görmüştüm ama bu kadarını görmemiştim.”