Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, Irak'ı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, yarın Irak'ta resmi temaslarda bulunacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, yarın Irak'a gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde "terörle mücadele, güvenlik ve askeri işbirliği alanları başta olmak üzere" ikili ilişkiler ele alınacak. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımız, ülkemiz ile Irak arasında yapılan güvenlik odaklı görüşmelerin Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in evsahipliğinde düzenlenecek müteakip toplantısına katılmak üzere, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu ile birlikte 14 Mart 2024 tarihinde Bağdat’ı ziyaret edecektir.

Toplantıda, terörle mücadele, güvenlik ve askeri işbirliği alanları başta olmak üzere, ikili gündemimizdeki muhtelif başlıkların kapsamlı şekilde ele alınması öngörülmektedir."

(HABER MERKEZİ)