Hakan Bilal Kutlualp'ten '34 FB 1907' isyanı: 'Kaçak geçiyor, cezasını ben ödüyorum'

Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp sahibi olduğu 34 FB 1907 plakasının Gürcistan’da tescili yapılmış aynı plakalı aracın Türkiye’de kullanılmasıyla köprü ve ceza paralarını ödüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp'in plakasıyla başı derde girdi. Kutlualp, uzun yıllardır 34 FB 1907 plakasına sahip. Gürcistan’da tescili yapılmış aynı plakalı aracın Türkiye’de kullanılmasıyla Kutlualp köprü, otoyol ücretleriyle birlikte kesilen cezaları da ödemek zorunda kalıyor.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Kutlualp, bir yıldır bu sorunla uğraştığını, dün şahsın kendisine ulaştığını ve avukatıyla irtibat kurduğunu söyledi.

Gürcistan’da 34 FB 1907 plakayı alan Kamal Aliyev isimli kişi Türkiye'ye aracıyla giriş yapınca sorun yaşanmaya başladı. Gürcistan'a ait plaka şeklini de kullanmayıp Türkiye'ye özgü plaka bastırıp aracına takan Kamal Aliyev'in Türkiye'de kullandığı köprü ve otoyol ücretleri Hakan Bilal Kutlualp'in Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) düşüyor ve Gürcistan plakalı aracın sahibi herhangi bir ücret ödemiyor. Trafik ihlalleri nedeniyle kesilen cezalar da Kutlualp’in plakasına kesiliyor ve Kutlualp de bunları ödemek durumunda kalıyor.

Kutlualp "Plakalar aynı, araçlar birbirine benziyor. HGS'de açık var, sahte plaka yaptırsanız HGS etiketiniz yoksa, sistem etiketi okumayıp plakayı baz alıyor. Bu yanlış bir şey, güvenlik açığı var" dedi.

Kutlualp, dün Kamal Aliyev'in kendisine Twitter üzerinden iletişim bilgilerini attığını söyledi. Avukatına yönlendiren Kutlualp "Arkadaş Twitter'dan yazdı, konuşalım dedi. Avukatım aradı ve bu işi yapanın kendisi olmadığını, yapanı tanıdığını ve pazartesi günü halledeceğini söylemiş. Ben değilim diyor, o mudur değil midir devlet görüyordur. Gümrükte kolluk kuvvetlerine Haber gitmiştir. Mutlaka devlet yetkilileri bir şeyler yaparlar" dedi.

'HGS HESABIMDAN PARA ÇEKİLİYOR'

Kutlualp "HGS hesabımdan para çekiliyor, konuya öyle uyandım. Manisa, Kayseri, Marmaris, Didim'e gitmiş. Bir yıldır bununla uğraşıyorum" ifadesini kullandı.