Hak arayan işçiler sürgün edildi

Zonguldak İl Özel İdaresi’nde çalışan 98 işçinin, yasal haklarını alabilmek için açtıkları davayı kazanmaları sonrası 11 işçi sürgün edildi.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK – Zonguldak İl Özel İdaresi’nde çalışan 98 işçi yasal hakları için açtıkları davayı kazandı. Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, işçiler kararlarında direnince, 11 kişiyi farklı ilçelere sürgüne gönderdi.

Karara tepki gösteren Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Sekreteri Savaş Dırbalı, kararı 'hukuk gaspı' olarak yorumladı, “Artık sessiz kalmayacağız. Bilmelidirler ki, korkunun ecele faydası yok” dedi.

‘SÖZLEŞME YENİLENMEYECEK’

Zonguldak İl Özel İdaresi’nin şirketi Personel A.Ş’de çalışan 237 kişiden 98’inin yasal hakları için İş Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması üzerine, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın, işçilere davalarından vazgeçmeleri için mobbing uyguladığı ifade edilmişti. İddiaya göre; Karayılmaz, işçilere “Davanızı geri çekmezseniz, temmuzda sözleşmeniz yenilenmeyecek” tehdidinde bulunmuştu. Karayılmaz’ın, geri adım atmayan 11 işçiyi farklı yerlere sürerek diğer işçilere gözdağı verdiği ileri sürüldü.

‘DERHAL BU KARARDAN VAZGEÇİN’

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal, karara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: “İşçi kardeşlerimizin mahkeme kararıyla kazandıkları haklarını vermek yerine, onları davalarından vazgeçirmek için tehdit ve şantajla başladıkları tiyatroda farklı bir sahneye geçtiler. İşçi kardeşlerimizi oradan oraya sürdüler. Bu aymazlıktır, hiçbir kamu yararı yoktur. Bilakis işçi kardeşlerimizi, ilçeler arası karşılıklı takas etmek kamuyu zarara uğratmaktır. Bu işçilerimizin yol masrafları ve servis ücretleri kamunun cebinden çıkacaktır. Dolayısıyla Zonguldak’taki AKP zihniyeti bu kararlarından derhal vazgeçmelidir.”

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Sekreteri Savaş Dırbalı ise işçilerin yer değişikliğine tepki göstererek şunları söyledi:

Savaş Dırbalı

“İşçilerimizin yerlerinin değiştirilmesi hadisesi, bardağı taşıran son damla oldu. Artık sessiz kalmayacağız. Bıçak kemiğe dayandı. Arkadaşlarımız hukuka saygı duydukça bunlar üstüne geliyor. Mobbing, baskı ve yer değiştirmelerle bizleri yıldıracaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Bunların bu uygulamaları, haklılığımızın kanıtıdır. Ortada bir hukuk gaspı var. Mahkemenin kararını uygulayacakları yerde işçilerimize eziyet ediyorlar. Hak aramayı suç sayıyorlar. Hukuka müdahale ediyorlar. Elimizde Yargıtay onaylı kararlar var, buna rağmen bakanlığa gidip iptalini istiyorlar. Hukuk gaspı yapıyorlar. Bizi yıldıramayacaklar, işçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Artık bilmelidirler ki, korkunun ecele faydası yok.”