Hafter güçleri: Trablus'ta hiçbir tarafı desteklemiyoruz

Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed El Mismari, Trablus'taki çatışmalarda 'hiçbir tarafı desteklemediklerini' belirtti. Öte yandan Çavuşoğlu, UMH Başkan Yardımcısı Ebu Cenah ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'da General Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed El Mismari, başkent Trablus'ta yaşanan çatışmalarda 'hiçbir tarafı desteklemediklerini' söyledi. Hafter'e bağlı güçlerin çatışmalarda yer almadığını belirten sözcü, "Trablus'ta can kayıpları, özel ve kamu mallarının tahrip edilmesinden dolayı üzgünüz" ifadelerini kullandı. El Mismari, Libya'da çözümün adil ve şeffaf seçimlerden geçtiğine inandıklarını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU, EBU CENAH İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkan Yardımcısı Ramazan Ebu Cenah ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ebu Cenah ile görüştüğünü belirterek, "Libya'daki gelişmeleri ve seçim sürecini değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

DİBEYBE İLE BÜYÜKELÇİ YILMAZ BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz'ın Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dibeybe ile Libya'da görüştüğü duyuruldu. Yılmaz'ın, Dibeybe'ye taziyelerini ilettiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)