Hafize Gaye Erkan: Enflasyonla mücadele için kolları sıvadık

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi. Erkan, "Enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimler kollarını sıvamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi. İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Erkan’ın bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyeceği öğrenildi.

19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirmesi beklenen toplantı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılmak üzere bugüne ertelenmişti.

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantı 16.00 sıralarında başladı. Erkan’ın toplantıda bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyeceği öğrenildi.

'ENFLASYON İÇİN KOLLARI SIVADIK'

Toplantının ardından açıklama yapan Erkan, "Verimli bir toplantı oldu" diye konuştu. Erkan ayrıca, enflasyon konusunda da "Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır" dedi.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.

Erkan’ın bankacılarla 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirmesi beklenen toplantı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılmak üzere bugüne ertelenmişti.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından kabinede değişikliğe giden AKP iktidarı, Merkez Bankası Başkanlığı’nda da Şahap Kavcıoğlu’nu görevden alıp Hafize Gaye Erkan'ı göreve getirmişti.

Görev değişiminin ardından ilk kez toplanan Merkez Bankası (TCMB), 27 ay sonra ilk kez faiz artırdı. Politika faizi 650 baz puan artışla yüzde 8,5’ten yüzde 15'e çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)