Hacettepe yurdunda bir öğrenci yaşamına son verdi

Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe'deki Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda kalan A.T. adlı öğrenci yaşamına son verdi.

Fotoğraf: Hacettepe Dayanışma Ağı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi A. T.'nin üniversiteye ait yurt odasında hayatına son verdiği açıklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Hacettepe Üniversitesi’nin yurdunda 30 Ekim’de bir başka öğrenci daha intihar etmişti.  

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, Beytepe'deki Hacettepe Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrencinin intihar ettiğine ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı. Hacettepe Üniversitesi resmi sosyal medya hesabından bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Beytepe'deki Hacettepe Öğrenci Evlerinde kalan Mühendislik Fakültesi öğrencisi A. T.'nin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Üniversite'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Beytepe Öğrenci Evlerinde kalmakta olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencisi A. T. hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve Hacettepe Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Acı kaybımıza ilişkin adli ve idari soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir."

Hacettepe Dayanışma Ağı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "J blokta bir arkadaşımızın intihar haberini aldık. Bu düzen bir arkadaşımızı daha aramızdan aldı. Olayın takipçisiyiz!" denildi.  


SON BİR AYDA 4 ÖĞRENCİ YAŞAMINA SON VERDİ

Son intiharla birlikte son bir ay içinde hayatına son veren öğrencilerin sayısı 4'ü buldu. 

Anadolu Üniversitesi öğrencisi R.A. 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece, kampüste bulunan yemekhane önünde yaşamına son vermişti. İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan R.A, cebinden çıktığı iddia edilen 3 sayfalık notta geçim sıkıntısı yaşadığını belirtmiş, arkadaşları da bu durumu doğrulamıştı.

21 Ekim'de Eskişehir Mükrime Hatun Kız KYK yurdunda S.N.R. isimli üniversite öğrencisi de hayatına son vermişti.

Hacettepe Üniversitesi’nde 30 Ekim’de Sıhhiye’deki Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda kalan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan da odasında ölü bulunmuş, Khan'ın intihar ettiği tespit edilmişti. (HABER MERKEZİ)