Hablemitoğlu suikastı davası 16 Temmuz'a ertelendi

Dava sürecinde yaşananlara değinen Hablemitoğlu Ailesi'nin avukatı Barkın, "İfadelerin geri çekilmesi, işkence iddiaları, tüm sanıkların tahliyesi ki eğer burada olsa Gülen de tahliye edilirdi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002 günü Ankara'daki evinin önünde öldürülmesine ilişkin Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın bugünkü celsesinde, davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır, tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin ile taraf avukatları hazır bulundu. Başka davada hükümlü Enver Altaylı ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

DHA'nın haberine göre, Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın, Hablemitoğlu’nun daha 1998’de Gülen hareketinin nereye evrileceğini, ölümü halinde varislerinin kim olacağını yazdığını, Türkiye’nin ise bunları 15 Temmuz darbe girişiminde yaşayarak öğrendiğini belirtti.

Barkın, "Biz tarihe tanıklık için buradayız, bizim açımızdan temel konsantrasyon verilecek karar değildir. Bu dava Necip Hablemitoğlu’nun politik ve akademik kimliğine sahip çıkılınca sona erecektir. Kimi ifadelerin geri çekilmesi, işkence iddiaları, mahkemenin ilk heyetinden kimsenin kalmaması, savcının gidip iddianame savcısının kürsüye çıkması, tüm sanıkların tahliye edilmesi ki eğer firari değil burada olsa, herhalde Fetullah Gülen de tahliye edilirdi. Tüm bunları yaşadık" dedi. 

Barkın'ın konuşmasının ardından duruşma savcısı, mütalaasını vermek için adli emanetten bazı şeylere bakması gerektiği gerekçesiyle duruşmaya ara verilmesini istedi. Verilen aradan sonra savcılık, Hablemitoğlu’nun Eskişehir’deki konferans görüntülerinin adli emanette bulunduğunu açıkladı.

Sanık ve avukat beyanlarının ardından talepleri değerlendirmek için duruşmaya ara verildi.

3 saatin ardından mahkeme, tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın tutukluluk hali ve Mehmet Narin dışındaki sanıkların adli kontrol uygulamasının devamının kararlaştırıldığını, Hablemitoğlu’nun Eskişehir’deki konferans görüntülerinin adli emanetten getirtileceğini açıkladı.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın ifadesinin 29 Nisan’da evinde alınmasına, gazeteci Ferhat Ünlü ve bazı tanıklar hakkında zorla getirme emri çıkarılmasına karar verilirken; Abdullah Gül, İrfan Fidan ve Mustafa Çalışkan’ın dinlenmesi talepleri reddedildi.

Dava, 16-18 Temmuz’a ertelendi.

(HABER MERKEZİ)