Güney Koreli milletvekili sokakta saldırıya uğradı: Şüpheli gözaltında

Güney Kore'de iktidar partisi milletvekili Bae Hyun-jin, başkent Seul'ün Gangnam bölgesinde saldırıya uğradı. Vekilin saldırının ardından hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de iktidardaki Halkın Gücü Partisi'nden milletvekili Bae Hyun-jin, 25 Ocak Perşembe günü uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, saldırganın olay yerinde gözaltına alındığını bildirdi.

Reuters'ın haberine göre, ülke basınına yansıyan haberlerde, Bae'nin başkent Seul'deki Gangnam bölgesinde bir sokakta, kimliği belirsiz bir kişi tarafından başına bir nesne ile vurulduğu ifade edildi. Partisi ve Gangnam polisi, olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Güney Kore muhalefet partilerinden Demokratik Parti'nin Genel Başkanı Lee Jae-myung da ocak ayının başında boynundan bıçaklanmış ve zarar gören damarlarının tedavi edilmesi için ameliyata alınmıştı. Lee, sekiz gün sonra hastaneden taburcu edilmişti. Güney Kore, yılın nisan ayında genel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. (DIŞ HABERLER)