Güney Kore'de bıçaklı saldırı: 14 yaralı

Güney Kore'de bir sürücü aracını kalabalığın üzerine sürdükten sonra bıçaklı saldırı düzenledi. Olayda ikisi ağır, 14 kişinin yaralandığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de bir kişi aracını yoldan geçenlerin üzerine sürdükten sonra bıçaklı saldırı düzenledi. Başkent Seul yakınlarında gerçekleşen saldırıda 14 kişi yaralandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Seongnam'da 3 Ağustos Perşembe günü yaşanan olayın ardından şüpheli erkek gözaltına alındı. Kore basınına yansıyan haberlerde, şüphelinin 20'li yaşlarında kuryelik yapan bir kişi olduğu ve psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Buna göre, saldırgan, Seohyeon istasyonuna yakın bir bölgede, önce aracını kaldırımdaki insanların üzerine sürdü, ardından aracından inerek alışveriş merkezine girdi.

Reuters'ın bağımsız kaynaklardan teyit edemediğini belirttiği, sosyal medyada yayınlanan videolarda şüphelinin elindeki bıçakla AVM'nin içindeki kişileri kovaladığı görülüyordu. 

İKİ YARALININ DURUMU CİDDİ

Güney Kore polisi ve itfaiyesinden yapılan açıklamaya göre, saldırıda beş kişi araba çarpması sonucu, dokuz kişi ise bıçaklanarak yaralandı. İki yaralının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Polis, saldırıda bir kişinin öldüğüne yönelik iddiayı ise yalanladı. 

Dün yaşanan saldırı, Güney Kore'de birkaç gün içinde gerçekleştirilen ikinci bıçaklı saldırı oldu. Bu saldırıda da bir kişi hayatını kaybetmiş, üç kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)