Gündüz Vassaf: Ebrar’ın cesareti tarihi dönüm noktası, direniş daha güçlü olacak

Gündüz Vassaf, milli voleybolcu Ebrar Karakurt için, "Ebrar’ın cesareti tarihi dönüm noktası. Cinsel kimliğinden dayak yiyen kişiler artık daha az olacak, direniş daha güçlü olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7 yılda yazdığı kitabı 'Ressamın İsyanı' romanı ile okurlarıyla buluşan Gündüz Vassaf, Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı forması giyen, cinsel yönelimi nedeniyle iktidar yanlısı medya ve trollerin hedefi olan Ebrar Karakurt’un Türkiye’nin sosyal tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Vassaf, "Ebrar’ın cesaretinin bu tarihi ana, milli maça denk gelmesi tarihi bir dönüm noktasının gerçekleşmesini sağladı. Cinsel kimliğinden dayak yiyen kişiler artık daha az olacak, direniş daha güçlü olacak" ifadelerini kullandı.

Birgün gazetesinden Eda Köprü Yılmayan’ın sorularını yanıtlayan Gündüz Vassaf, “Türkiye Kadınlar Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Fakat takımın oyuncularından Ebrar Karakurt cinsel tercihi nedeniyle hedef tahtasına oturuldu. Siz maçı ve tartışmaları takip edebildiniz mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ebrar Türkiye’nin sosyal tarihinde bir dönüm noktası. Ülkede mevcut iktidarın çizdiği tek tip genç modeli, bir çırpıda milyonların nezdinde çöküverdi. Türkiye kucakladı Ebrar’ı. Durum değişiverdi. Ebrar’ın cinsel kimliğine karşı yapılan saldırı insan haklarına yönelik dalganın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ebrar’ın cesaretinin bu tarihi ana, milli maça denk gelmesi tarihi bir dönüm noktasının gerçekleşmesini sağladı. Cinsel kimliğinden dayak yiyen kişiler artık daha az olacak, direniş daha güçlü olacak." (KAYNAK)