Murat Yetkin: İşler Ankara’nın kontrolünden çıkmak üzere

Gazeteci Murat Yetkin, korona virüsü salgınını, liranın değer kaybetmesini, dış politikadaki tutumları ve tarikatları anlatarak " işlerin kontrolden çıkmak üzere olduğu"nu söyledi. Yetkin, "İş dünyasından medyaya dek toplumun her kesimi üzerinde kontrol kurma çabası artarken kontrol elden kaçıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülke gündemindeki durumların kötüye gittiğini anlatan gazeteci Murat Yetkin, işlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrolünden çıkma eğilimi gösterdiğini söyledi.

"Erdoğan, toplumun her kesimi üzerinde kontrol kurmak isterken işlerin kontrolden çıkmak üzere olduğunu göremiyor" diyen Yetkin, salgının kontrolden çıkmasını, liranın değer kaybetmesini, dış politikayı ve tarikatları birer başlık altında topladı. Yetkin, 'İşler Ankara’nın kontrolünden çıkmak üzere' başlıklı analizinde şunları yazdı:

"...Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün gücü tek elde toplayan niteliğine rağmen ve belki de bu yüzden işlerin kontrolden çıkmak üzere olduğu endişesini doğuruyor. En küçük kararda bile Cumhurbaşkanı'nın onayının aradığı bu sistemde bakanlar, milletvekilleri, yargıçlar ve diğerleri gerekli kararları zamanında alıp uygulayamıyor, zaten inisiyatif kullanmaları değil, söyleneni yapmaları isteniyor. Gazetecilerin, yazarların üzerine yasaklarla gelinmesi bunun bir parçası. İş dünyasından medyaya dek toplumun her kesimi üzerinde kontrol kurma çabası artarken kontrol elden kaçıyor. Derin çelişki burada zaten."

YAZININ TAMAMI