Salda'da 'Millet Bahçesi' projesi hızlandı

Türkiye'nin Maldivleri diye anılan Salda Gölü'nde yapılması planlanan 'Millet Bahçesi' projesinin dava süreci devam ettiği halde inşaata hız verildi. Salda Gölü Koruma Derneği tarafından ulaştırılan görüntüler bölgedeki inşaat çalışmalarının son durumunu ortaya koyarken dernek yöneticisi Mehmet Mahmut Ercan "Gölün korunacağını söyleyenler, rantçılara uşak olmuş satılmışlardır. Millet Bahçesi ne alemde derseniz. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Burdur'un Yeşilova İlçesi’nde bulunan ve Türkiye'nin maldivleri olarak nitelendirilen Salda Gölü’nde yapılmak istenen ancak tepkiler üzerine durdurulan 'Millet Bahçesi' projesi çalışmaları yeniden başladı. Projeye yönelik açılan dava henüz sonuçlanmazken, şirket bölgede keşif yapılmasını beklemeden inşaat çalışmalarına hız kazandırdı.

Salda Gölü Koruma Derneği tarafından ulaştırılan görüntülerde inşaat çalışmalarının devam ettiği açıkça görülüyor. Şirket geçtiğimiz aylarda da aynı girişimlerde bulunmuş ve para cezası ile karşılaşmıştı. Salda Gölü Koruma Derneği Yöneticisi Mehmet Mahmut Ercan, bu yapılaşma projeleriyle Salda'ya ve doğasına büyük zarar verildiğini ifade etti.

.

'KANUNA UYAN BİR ŞEY DEĞİL'

Ercan şunları söyledi: "NASA'nın Salda Gölü'ne biçtiği değer müthişti. Salda Gölü'nün değerini, dünyada eşi benzeri yok diyerek belirtti. Elinizde çok değerli bir şey varsa, bu değer size milyonlarca yıldan gelen bir miras ise, onu korursunuz değil mi? Bu miras, bir şekilde, değer bilmez, itaatkar hizmetkarın eline geçtiyse, bir an önce paraya çevirmek ister onu tabii ki. Eski orman binasının hızlı bir şekilde beton, taş duvar ve benzeri yapılarla plaja dönüştürülmesi, kanuna kitaba uyan bir şey değildi. Kanuna, kitaba uygunsa; ÇED raporu var mı? Yapılan inşaatın bir projesi var mı? İnşaatın ruhsatı var mı? İnşaat için ihale yapıldı mı?"

.

Birinci derece sit alanı ve ÖÇKB kanununa ne oldu? Söz konusu projenin bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayan Ercan şöyle devam etti: "Biz dedik ki; Millet Bahçesi Projesi iptal edilsin. Göle girmek yasaklansın. Beyaz sahillerde tepinilmesin. Seyir terasları yapılsın. Gelenler, güzele uzaktan baksın. Terini, kirini göle bırakmasın. Gölün gideri yok. Bırakılan her pislik orada kaldığı gibi, zararlı bakterilerin ocağı, yemi oluyor. Gölün içine girilerek, göl kenarına plajlar yapılarak, gölün korunacağını söyleyenler, rantçılara uşak olmuş satılmışlardır. Millet Bahçesi ne alemde derseniz. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi." (DUVAR)

Türkiye'nin 'Maldivleri' Salda Gölü'nde yeni kirlilik görüntüleriTürkiye'nin 'Maldivleri' Salda Gölü'nde yeni kirlilik görüntüleri