Eyüpsultan Belediyesi, İBB'ye ait Halk Ekmek büfesini kaldırmak istedi

Eyüpsultan Belediyesi, İBB'ye ait Halk Ekmek büfesinin kaldırma girişiminde bulundu. Zabıtalarla görüşen Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, alanın İBB'nin sorumluluğunda olduğunu ve büfenin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kurduğu Halk Ekmek büfesi, AK Partili Eyüpsultan Belediyesi tarafından kaldırılmak istendi.

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Eyüpsultan ilçesine bağlı Karadolap Mahallesi'ne giderek Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleriyle görüştü ve bölgeden uzaklaşmalarını istedi. Nama, zabıta görevlisine "Burada ekiplerin toplanması, komandolar gibi böyle gözdağı vermeniz doğru değil. Ekiplerinizi toplayın ve uzaklaşın" dedi.

Zabıta görevlisi ise "Bizim görev yerimiz burası olabilir, burada durabiliriz. Biz gayet medeni bir şekilde kendilerine durumu izah ettik. Bize gelen emir bu, kaldırılması istendi, durumu da izah ettim kendilerine, gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Bana haber geldiğinde ben buradan ayrılırım" karşılığını verdi.

'ZABITA MÜDÜRÜ HUKUKSUZ EMİR VEREMEZ'

Zabıtalara verilen talimatın hukuka uygun olmadığını belirten Nama, "Size burada hukuksuz emir, zabıta müdürünüz veremez. Büyükşehir'e ait bir alanda Eyüp Belediyesi tasarruf kullanamaz. Bu çok net" diye konuştu.

Zabıtaların bölgeden ayrılmasının ardından büfenin açılışı yapıldı.

KAFTANCIOĞLU: İSTANBULLUYA HİZMET VERMEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ

Özgen Nama, görüntüleri Twitter hesabından "İBB’nin tasarrufunda olan, Eyüp - Karadolap Mahallesi Atatürk Bulvarında bulunan Halk Ekmek büfemize Eyüp Belediyesi zabıtalarının hukuksuz müdahalesine izin vermeyeceğiz" notuyla paylaştı.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yaşananlara tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "İBB vatandaşa sağlıklı ve ucuz ekmek veriyor AKP zihniyeti ise engellemeye çalışıyor. Ne yaparsanız yapın İstanbulluya hizmet vermemizi EN-GEL-LE-YE-ME-YE-CEK-Sİ-NİZ. Gideceksiniz!" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)