Özel harekat polisi trafikte tartıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Hatay'da trafik kazasına karışan özel harekat polisi Sergen Özkanca, yolun açılması için kendisiyle tartışan esnafa kurşun yağdırdı. Mustafa Şahin öldü, Mehmet Yıldızbaş ağır yaralandı. Bir görgü tanığı, "Olay yerine gelen polis, ‘Esnaf adama saldırmıştır, yoksa niye sıksın’ dedi. Daha olayı anlamadan manipüle etmeye çalıştılar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın 

DUVAR - Hatay Antakya'daki Kavaslı Altgeçidi'nde, özel harekat polisi Sergen Özkanca'nın içinde bulunduğu araç dün hafif hasarlı bir trafik kazasına karıştı. Yol üzerindeki galericiler tıkanan trafiğin açılması için kazaya karışan sürücüleri uyardı. Esnafın uyarısı üzerine çıkan tartışmada Sergen Özkanca silahıyla önce havaya ardından esnafın üzerine ateş açtı. Sergen Özkanca'nın açtığı ateş sonucu Mustafa Şahin öldü, Mehmet Yıldızbaş ağır yaralandı.

Sergen Özkanca.

Gazete Duvar'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir tanık olayı şöyle anlattı: "Bir ses duyduk dışarı çıktık. Tartışma vardı. Polis olan kişi aracına geri döndü beline silah koydu. Silahım var gibi gösterdi. Sonra 'Sıkarım' diye bağırmaya başladı. Havaya iki el ateş etti. Bir kısım geri çekildi. Ben o sırada polise haber verdim. Mehmet abi'yi silahını almaya çalışırken itti ve ateş etti. Ardından da yanında kim varsa rastgele sıkmaya başladı. Mustafa abi ve Mehmet abi yerdeyken silaha iki mermi daha sürdü. Yani silahı vurmaya hazır hale getirdi.

Mustafa Şahin.

Olay yerine gelen çevik polisleri, ‘Esnaf, adama saldırmıştır, yoksa niye sıksın’ dedi. Daha olayı anlamadan manipüle etmeye çalıştılar. Polis çok soğukkanlıydı, yüzünde hiçbir belirti yoktu. Silahlı olmanın özgüveni gibi bir izlenim edindim. Gelen polisler ters kelepçe yapıp arka taraftan götürdüler.”

Mehmet Yıldızbaş.

Başka bir görgü tanığı ise şunları anlattı: “Tünel çıkışında yaşandı kaza. Esnaf yolun açılması için ve tünelin tıkanmaması için sürücülere ricada bulundu. Polis ‘Size ne lan' şeklinde cevap verince esnaf; ‘Düzgün konuş kardeş yol tıkanmasın diye söyledik’ dedi. Polis ‘Konuşmayı sizden mi öğreneceğim lan. Hepinize sıkarım.’ dedi ve tartışma büyüdü. Polis, birinin göğsüne 4 el ateş etti. Birine de 3 el ateş etti. Şarjörü bitince değiştirip, esnafa dönüp ‘Üzerime gelmeyin size de sıkarım’ dedi. Sonra polisler gelip gözaltına aldı.”