Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Yunanistan'la yaşanan Oruç Reis geriliminin tırmandığı bir dönemde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan diyalog çağrısı geldi. Akar, "Sorunun diyalogla çözülmesi taraftarıyız. Uluslararası hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle siyasi çözümlere ulaşmayı arzu ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de tırmanan gerilimin diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yaptı. Akar, Türkiye'nin sorunları diyalog yoluyla çözmekten yana olduğunu söylerken, bölgedeki haklarını ve çıkarlarını koruyacağını da vurguladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Akar, "Tüm yaşananlara rağmen sağduyunun üstün geleceğine inanmak istiyoruz. Biz hem sahada hem masada, uluslararası hukuk, iyi komşuluk ve diyalogdan yanayız" dedi. Akar, "Uluslararası hukuka uygun olan barışçıl yöntemlerle, siyasi çözümlere ulaşmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'MAVİ VATAN'IN HER BİR DAMLASI DEĞERLİ'

Bununla birlikte Türkiye'nin kara sularındaki 'hak, bağ ve çıkarlarını' korumaya devam edeceğiniz vurgulayan Akar, "Denizlerimizin bizim mavi vatanımız olduğu bilinmeli. Her bir damla değerlidir" dedi.

MEİS ELEŞTİRİSİ

Akar, Yunanistan'ın, Antalya'nın Kaş ilçesinin hemen karşısında yer alan Meis adası konusundaki hak iddiasını da eleştirdi. Akar, "Yunanistan'ın 19 kilometrekarelik Meis nedeniyle 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı talebi hiçbir mantığa uymaz" diye konuştu.

Hulusi Akar, Mısır ile Yunanistan arasındaki anlaşmayı da eleştirdi. Akar, "Mısır ve Yunanistan arasında yapılan anlaşma hukuki dayanaktan yoksun olmasının ötesinde, Mısır halkının hak kaybı anlamına geliyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)