KESK'ten Denizli Valiliği'ne: Fırsatçı

Denizli Valiliği'nin korona virüsü gerekçesiyle kentte eylem, basın açıklaması, bildiri dağıtımını yasaklama kararını 15 gün daha uzatmasına KESK Denizli Şubeler Platformu'ndan tepki geldi. Platform Sözcüsü Selçuk Göçer: “Her yerde üretim devam ederken, bütün işletmeler açılırken, düğün törenleri yapılırken, AVM’ler açıkken, yürüyüş, basın açıklaması, her türlü eylemlerin yasaklanması anti demokratik bir şekilde Covid-19’u öne sürüp fırsatçılık yapma çabasıdır."

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli Valiliği tarafından 28 Temmuz'da yapılan duyuruda il genelinde basın açıklaması, yürüyüş, bildiri dağıtımı ve benzeri her türlü etkinliğin 15 gün yasaklanmasına KESK Denizli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Selçuk Göçer tepki gösterdi: “Her yerde üretim devam ederken, bütün işletmeler açılırken, düğün törenleri yapılırken, AVM’ler açıkken yürüyüş, basın açıklaması, her türlü eylemlerin yasaklanması anti demokratik bir şekilde kovid-19’u öne sürüp fırsatçılık yapma çabasıdır. Önemli olan yasak koymak değil demokrasiyi ve özgürlükleri yaşatmaktır.”

'EYLEM YASAĞI YERİNE DENETİMLER ARTIRILMALIDIR'

Göçer, yasak kararına ilişkin valiliğin korona virüsü salgınını gerekçe göstermesi ile ilgili de şunları söyledi: “Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre Denizli, en az hasta sayısına sahip iller arasında. Hasta sayısı az olmasına rağmen yasak getirilmesi manidardır. Yasak getirmek yerine denetimler artırılmalıdır. Bu 3 gündü, 15 güne çıkarıldı, ileride 1 ay daha uzatıp olağanlaştırma gayesi de olabilir. Yasak koymak kolaycılıktır. Denetleme olacaksa düğün salonlarında, restoranlarda, camilerde yapılmalıdır. Bu bile yapılmıyor ama özgürlük bağlamında bir şey söylemek istendiğinde yasak konuyor. Valilik bu yasakların konmasını değil, demokrasinin ve özgürlüklerin yaşatılmasını sağlamalıdır.”

“Burada fiili bir OHAL sürecini tetikleme gayesi görüyoruz” diyen Göçer, “Silahsız, saldırısız toplantı gösteri ve yürüyüş anayasal bir haktır. Emek ve demokrasi güçleri basın açıklamalarını yapmaya devam edecektir. Sosyal mesafemize dikkat ederek bu anayasal hakkımızı kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.