Beton, Karagölü de istila ediyor

Artvin Şavşat'taki doğa harikası Karagöl'de bulunan misafirhane yıkılıp yerine beton bina yapılıyor. Milli Parklar tarafından yapılan binada dayanıklı olması için betonun tercih edildiğini aktaran Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, bölge halkı ve hemşehri derneklerinden yoğun tepki geldiğini belirterek "Milli Parklar binanın beton, üzerinin de ahşap kaplama yapılacağını söylüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

ARTVİN - Artvin’in Şavşat İlçesinde Meşeli Köyü orman içi mevkiinde bulunan Karagöl’ün kıyısına yapılan beton bina inşaatı yöre halkının tepkisine neden oldu.  Bakir güzelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakan Şavşat Karagöl’de misafirhane olarak kullanılmak amacıyla inşa edilen bina, vatandaşlarda Karagöl’ün Trabzon Uzungöl’e döneceği endişesi yaratıyor.

.

Karagöl’e inşa edilen binanın ormanlık alanda bulunması nedeniyle Orman İşletmesi’nin, Milli Parklar’ın ve Özel İdare’nin sorumlu olduğunu belirten Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, konuyu Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Aydemir ile görüştü. Belediyeye vatandaşlar tarafından çok sayıda şikayet geldiğini dile getiren Acar, yıllardır el değmemiş Karagöl’e şimdi bina inşa edilmesinin tepkiyle karşılandığını belirtti.

Nihat Acar.

Yunus Aydemir’in 'konunun hengame çıkarılacak kadar önemli olmadığını' söylediğini ifade eden Acar "Yunus Bey, ‘doğanın şekline uygun bir şekilde beton bina yapıldığını ama üzerinin ahşap kaplama yapılacağını, o şekilde ancak sağlam olduğunu’ söyledi" diye konuştu.

Binanın Milli Parklar tarafından yapıldığını belirten Acar, “Milli Parklar, kriterlerine uygun olan şekilde binayı yaptıklarını söylüyorlar. Milli Parklar, binanın işletmeciliğini özelleştirme kapsamında Hopa’dan bir iş insanına verdiler. Binayı onlar yapıyor” dedi.

“Şehir dışındaki hemşehri derneklerinden daha çok tepki geliyor” diyen Acar şöyle konuştu: “Nihayetinde doğa içerisinde ahşap ve yöresel mimarinin olması gerekiyor. Fakat bir de işin dayanıklılığına bakmak lazım. Sadece ahşap olduğu zaman bölge koşullarından dolayı iki- üç sene içerisinde bozulma oluyor. Milli Parklar, binanın beton, üzerinin de ahşap kaplama yapılacağını söylüyor.

Göle lavabo sularının sızdığı iddialarını da yanıtlayan Acar, “Zaman zaman gölde fosseptik olayı var. Geçen sene iki-üç kere vidanjör gönderildi. Artvin Belediyesinden vidanjör istedik. Amacımız köylülere yardımcı olmak” dedi.