Galata Kulesi'ne yuva yapan ebabil kuşları restorasyonu erteletti

Galata Kulesi'nin dış cephesindeki boşluklara yuva yapan ebabil kuşları için görüşmeler yapıldı. Kuledeki restorasyon çalışması kuşların Türkiye'den göç edeceği tarihe ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Ebabil kuşları Galata Kulesi’ne yuva yaptı. Üreme mevsiminde olan kuşlar için kuledeki restorasyon sonbahara ertelendi. Simurg Kuş Yuvası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alaz Uslu, "Biz şu an sadece kulenin dış kısmındaki restorasyon çalışmalarını ertelettik. Bu sayede ebabil kuşları yuvalarına ulaşacak ve yavruları sorunsuzca büyüyebilecek” dedi.

Kulenin cephesindeki boşluklara yuva yapan kuşlar kulenin etrafındaki iskele nedeniyle yuvalarına giremiyordu. Bu kapsamda kulenin dışındaki restorasyon çalışmalarının durduruldu ancak iç restorasyon devam edecek. Uslu, "Bu dış restorasyon, ebabiller ülkemizi sonbaharda terk ederek Afrika’ya göç edecekleri için o zamana kadar ertelendi” ifadelerini kullandı.

Kulede yaklaşık 100 yuva olduğunu belirten Uslu, "Bu 100 yuvanın içerisinde minimum 2 yavru olsa en az 200 yavrunun Galata Kulesi’nde yaşam savaşı verdiğini söyleyebilirim” dedi.

İskelenin böyle bir zamanda kurulmasının yanlış olduğu ve kaldırılması gerektiğiyle ilgili dilekçe verdiklerini belirten Uslu, “Bu dilekçeyi CİMER üzerinden bildirdik. Sosyal medyada bir algı oluşturduk. Sonrasında da internet üzerinden (change.org) bir imza kampanyası başlattık. Daha sonra oradan çok ciddi bir kamuoyu baskısı oluştu. Bunun haricinde de artık bir toplantının varlığı söylendi” diye konuştu. (ANKA)