Önce yangın sonra imar izni

Antalya'da lüks otel ve villa bölgesi olan Çukurbağ'da geçen ay çıkan yangının ardından doğal sit alanı statüsündeki iki büyük parsele jet hızıyla imar izni verildi. Eko-turizm adı altında parsellere villalar inşa edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turistik bölgelerde ormanlık alanların yangınların ardından imara açılmasına bir yenisi daha eklendi. Henüz geçen ay çıkan yangınla haber olan Kaş-Çukurbağ Yarımadası ile Limanağzı bölgesini kapsayan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanarak askıya çıkarıldı.

İki büyük parsel, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı. Oda TV'nin haberine göre 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanarak askıya çıkarılan parsellerden biri iktidara yakın iş adamlarına, diğerinin üçte biri ise eski CHP lideri Deniz Baykal’a ait.

İMAR RANTI YÜKSEK

Planda ‘Ekolojik Turizm’ alanı olarak ayrılan parsellerde biri, İnceboğaz Mevkii’nde yer alan Cihan Kamer ile Hasan Doğan ailesinin 2007 yılında satın aldıkları 119 dekarlık zeytinlik arazi. ‘Tarla’ olarak tapuya kaydettirilen ve ardından İstanbul-Üsküdar merkezli bir ambalaj firmasına devredilen yarımadadaki araziye villalar inşa edilebilecek. Çukurbağ Yarımadası’nın batısında yer alan ikinci ‘Eko-Turizm’ nitelikli parselin üçte biri olan 16 bin metrekarelik kısmı eski CHP lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, aynı ölçüdeki bir diğer hisesi de Baykal’ın akrabası olan bir iş adamına ait.

İmar rantı yüksek olan Çukurbağ Yarımadas’ında 1500 metrekarelik imarlı bir parselin fiyatı yaklaşık 300 bin Euro’ya alıcı buluyor.