Katledilişinin 40. yılında Mehmet Zeki Tekiner anması

12 Eylül'e giden yolun kilometre taşlarından biri olan CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner ve CHP üyesi Yavuz Yükselbaba'nın katledilişlerinin 40. yılında anma programı düzenlenecek. Online programa Tekiner’in kızı Aylin Tekiner, Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba, Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, tarihçi Eylem Delikanlı ve yazar Tanıl Bora konuşmacı olarak katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Toplumsal Bellek Platformu, geçmiş dönem Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner ve CHP üyesi Yavuz Yükselbaba için katledilişlerinin 40. yıl dönümü nedeniyle 17 Haziran Çarşamba saat 21.00’de online anma programı düzenleyecek.

Programa CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun yanı sıra; Zeki Tekiner’in kızı Aylin Tekiner, Yavuz Yükselbaba’nın oğlu Oğuz Yükselbaba, Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, tarihçi Eylem Delikanlı ve yazar Tanıl Bora konuşmacı olarak katılacak.

Mehmet Zeki Tekiner ile CHP üyesi Yavuz Yükselbaba, 17 Haziran 1980 tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. 12 Eylül’e giden yolun kilometre taşlarından biri olan Tekiner cinayeti sonrası, cenaze töreninde bile saldırılar devam etmiş; kalabalığın üzerine açılan ateş sonucunda Tekiner’in tabutuna 13 kurşun isabet etmişti. Tekiner ve Yükselbaba’yı öldüren katillere cinayetlerin emrini verenler ise aradan geçen 40 yıla rağmen hala bulunmadı.

Tarihçi yazar Eylem Delikanlı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek anma töreni, CHP İstanbul ve Toplumsal Bellek Platformu’nun sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. (HABER MERKEZİ)