Metin Lokumcu Hopa’da anıldı

Hopalılar Metin Lokumcu’yu ölüm yıldönümünde andı: Doğayı ve yaşamı savunuyoruz.

Google Haberlere Abone ol

ARTVİN - Hopa'da 31 Mayıs 2011 tarihinde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı miting sırasında hidroelektrik santral projelerine ve çay tarımı politikalarına karşı basın açıklaması yapmak isteyenlere yönelik polis saldırısı sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Metin Lokumcu anıldı.

Metin Lokumcu’nun ölümünün dokuzuncu yılında Hopa Parkı’nda bir araya gelen Hopalılar, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak Lokumcu'nun fenalaştığı Hopa Meydanı’na yürüdü.

Hopa Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına siyasi parti, dernek ve sendika temsilcilerinin yanı sıra Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da katıldı.

Hopa Halkı adına yapılan açıklamada : “Bu memleketin gerçek sahipleri kent, doğa ve yaşam savunucuları, emekçiler, çiftçiler, yoksullar, işsizler Gezi’nin ve Metin Lokumcu’nun bıraktığı onurlu direnişin mirasçıları, yeryüzünü cennete çevirmek için bedel ödemeye hazırdır. ‘Hayde alın beni de memleketi kurtarın’ diyerek katillerin karşısına dikilen Metin Lokumcu’ya ve Gezi İsyanı’nın yiğit direnişçilerine Hopa’dan bir kez daha söz veriyoruz. Bu ülkenin topraklarına eşitlik, özgürlük ve demokrasi getireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Hopa Meydanı’nda yapılan açıklama sonrası Metin Lokumcu’nun Kemalpaşa ilçesinde bulunan mezarı ziyaret edildi. (DUVAR)

Etiketler Gezi hopa Metin Lokumcu