Çocuklar parkları doldurdu: Bugün çocukların bayramı

Ankara'da saat 11.00'den itibaren aileleri ile sokağa çıkan çocuklar, park ve yeşil alanlara koştu. Çok kalabalık olduğu gözlenen parklarda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler tedirgindi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Koronavirüsü salgınına ilişkin alınan önlemler kapsamında 40 gündür sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, 11.00-15.00 saatleri arasında ilk defa sokağa çıktı.

Ankara'da hava sıcaklığının 26 dereceyi gösterdiği öğle saatlerinde aileleri ile birlikte parkları ve yeşil alanları dolduran çocuklar, uzun süre sonra oyun oynamanın keyfini çıkardı. Maske ve eldivenlerini büyük oranda takan çocuklar, bisiklet sürüp, top oynarken, bol bol salıncakta sallandı, spor aletlerinde zaman geçirdi.

.'BUGÜN ÇOCUKLARIN BAYRAMI'

İki aydan sonra ilk defa çocukları ile birlikte dışarı çıktığını ifade eden Zerrin Okur "Bugün çocukların bayramı. İki aydır evde devamlı ders çalışmaktan çocuklar sıkılmıştı. Uzun süre sonra güneşi görmenin, serbestçe koşup oynamanın keyfini çıkarıyorlar. Artık evde tutamıyorduk " dedi.

'GELDİK AMA HALA TEDİRGİNİZ'

Parkların çok kalabalık olduğuna dikkat çekerek sosyal mesafe kuralına uyulmadığını belirten Okur, şöyle konuştu:

" Tabi hala tedirginiz. Ama maske ve eldivenlerimizi takıp geldik. Çok kalabalık olduğu ve çocukların enerjisinden dolayı sosyal mesafe kuralına uyulmakta zorlanılıyor. O yüzden ben sadece bisiklet sürmesine izin verdim. Park alanına girmesini istemiyorum."

.

Parka gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen 7 yaşındaki İlker Arda Okur ise "Bisiklet sürmeyi çok özlemişim. Parkları seviyorum. Kuzenim ile birlikte bisiklet sürüyoruz, oynuyoruz. Evde ders çalışıyorum, bilgisayarda oyun oynuyorum. Şimdi de maske takarak koronadan korunuyorum" diye konuştu.

'OYUN OYNARKEN SOSYAL MESAFE MÜMKÜN OLMUYOR'

İki çocuk babası Osman Kurt da çocuklarını alıp zaman geçirmek için parka gelen ailelerden biri. "Geldik ama hala endişeliyiz" diyen Kurt, çocuklarının peşinden bir an olsun ayrılmadı. Oyun oynarken sosyal mesafenin mümkün olmadığını belirten Kurt, "Uzun zaman oldu çocuklar evde. Kapalı ve kısıtlı bir alanda enerjilerini atamıyorlar. Yine de endiseliyiz:; ama çocukların açık havaya da ihtiyacı olduğu için geldik. Hava da güzel; tadını çıkarıyoruz" dedi.

'PATEN SÜRMEYİ ÖZLEDİM'

10 yaşındaki Kumsal Kurt da, en çok paten sürmeyi özlediğini söyledi ve ekledi: " Evde bilgisayar, ders, televizyon ile zaman geciriyoruz. Bugün çok mutlu oldum. Bacaklarım açıldı. Bir an önce korona virüsü bitsin istiyoruz. En sevdiğim mevsim yaz; hep bu günleri bekledim Rahat rahat dışarı çıkmak istiyorum."

.'AİLECEK TAKTARAVALLİDE EĞLENDİLER'

Eşi ve 3 çocuğu ile birlikte kendilerini parka attıklarını belirten Selçuk Yaylacıoğlu, "Bugün hepimiz için iyi oldu. Ailecek zaman geçiriyoruz. Çocuklar küçük olduğu için evde tutmak çok zor. Beraber taktaravalliye bindik, zaman geçirdik. Güzel bir gün oldu" diye konuştu.

Etiketler çocuk park korona