Ankara Kent Konseyi'nin genel kuruluna yürütmeyi durdurma

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ankara Kent Konseyi’nin seçimli genel kuruluna çağırılmayan meslek örgütleri kurulu yargıya taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 31 Mart seçimlerinin ardından kurulan Ankara Kent Konseyi’nin seçimli Genel Kurulu tartışmalara neden oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası (ATO), 29 Haziran 2019 tarihinde yapılan seçimli genel kurula DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’a bağlı çok sayıda meslek örgütü temsilcisi ve derneğin davet edilmediğini iddia ederek konuyu yargıya taşıdı.

ATO’nun açtığı davada Ankara 12’nci İdare Mahkemesi genel kurula ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarların açtığı davada ise mahkeme, ATO’nun açtığı davada verilen kararı göz önünde bulundurarak yeniden bir karar verilmesine gerek olmadığına hükmetti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “12’inci İdare Mahkemesinin her iki davada verdiği kararla Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve alt organlarının yürütmesinin durdurulduğu ve 1 ay içerisinde belediyenin yargı kararını uygulaması ve yeniden seçimli Ankara Kent Konseyi Genel Kurul kararını gündemine alması bekleniyor” denildi.(DUVAR)