1 Mayıs 1977'de katledilenler anılacak

78’liler Girişimi, HDP ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nin de aralarında bulunduğu bir grup parti ve dernek, 1 Mayıs 1977'de Taksim'de katledilen 34 kişiyi Kazancı Yokuşu'nda düzenleyecekleri törenle anacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yılki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü korona virüsü salgını nedeniyle sosyal medyada yayınlanacak '1 Mayıs mitingi’ ile kutlanacak.

78’liler Girişimi, Devrimci Parti (DP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Karşı Sanat Çalışmaları, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Yeşil Sol Parti bir açıklama yaparak, yarın saat 13.00'de Taksim Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977'de katledilenleri anacaklarını duyurdu. Açıklamada, "Herhangi bir polis engeliyle karşılaşmazsak şayet, yaş haddine dikkat ederek, sosyal mesafe korunarak, maskeli, basının da uygun korunaklılıkla yer alması tasarlanan anma gerçekleştirilecektir. 1 Mayıs 1977 Katliamını Unutmayacağız! Katledilen 34 arkadaşımızı unutmayacağız!" denildi.

TAKSİM MEYDANINA POLİS BARİYERLERİ YERLEŞTİRİLDİ

Bu arada Taksim meydanının çevresine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde polis bariyerleri yerleştirildi. Kamyonlarla meydana getirilen bariyerler görevlilerce belirli noktalara bırakıldı. Bariyerlerin daha sonra Taksim ve Gezi Parkı çevresine dizileceği öğrenildi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün iş yerlerinde ve korona virüsü salgını nedeniyle sosyal medya üzerinden yayınlanacak "1 Mayıs mitingi"nde kutlanacağı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)