Adana'da ücretsiz ekmek dağıtan 3 gönüllü gözaltına alındı

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği ücretsiz ekmeklerin dağıtımını yapan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler belediyenin devreye girmesiyle tutanak tutulmadan bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’nın Yüreğir'e bağlı Yunusoğlu mahallesinde CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ekmekleri cuma günü vatandaşa dağıtan üç gönüllü, ertesi gün evlerinden alınarak karakola götürüldü.

Evrensel gazetesine ulaşan mahalle esnafı Mevlüt Kaya, Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesinin mahallede dağıtılmak üzere gönderdiği 3 bin tane ekmeği gönüllü olarak yoksul vatandaşlara ulaştırdıktan bir gün sonra ekmeklerin dağıtımını birlikte yaptığı 3 kişinin evlerinden gözaltına alınarak Doğankent Karakoluna götürüldüğünü ifade etti.

Kendisinin de gözaltına alınacağının söylendiğini belirten Kaya, “Gözaltına alınan 3 arkadaşım belediyenin araması ile serbest bırakıldı. Böylece beni gözaltına almadılar. Ancak gözaltı işlemi ile ilgili bir tutanak tutulmadı” dedi.

Gözaltı uygulamasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Korona’nın etnik kökeni, dini, vatanı, partisi yok! Dünya; iftarda aş, sokağa çıkana maske dağıtan, salgında işini kaybeden biçareye iş yaratan belediyeleri örnek alıp överken, garibe ekmek-pide dağıtanı gözaltına alan ‘partizanlık virüsü’ ile yönetilen ülke iflah olmaz!" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin ücretsiz ekmek dağıtmasına iktidarın engel olmasını eleştirerek şöyle demişti: "Ekmek dağıtmanın terörizmle ilişkilendirilmesini anlamak mümkün değil. Ben de dağıtıyorum ekmek. 'Parasız dağıtamazsın' dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım. Hafta sonu 5 kuruşa dağıttım."