WhatsApp oylamasıyla açıldı, kurul kararıyla kapatıldı

Edirne'de, korona virüsü nedeniyle 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı, WhatsApp oylamasıyla dün yeniden açıldı, bugün ise İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu kararıyla tekrar kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de aralarında beş asırlık Alipaşa Kapalı Çarşısı'nın da olduğu 3 çarşı, korona virüsü salgını nedeniyle 25 Mart'ta kapatıldı. Toplamda 27 gün kapalı kalan Alipaşa çarşısının esnafı, WhatsApp üzerinden kurdukları grupta bir oylama yaptı. Çarşının açılmasını isteyen ve istemeyen olmak üzere iki farklı oy kullanılan uygulamada, oy çokluğuyla çarşının yeniden hizmete açılmasına karar verildi.

Karar doğrultusunda, maske takmak şartıyla çarşı dün yeniden açıldı. Ancak çarşı sadece bir gün açık kalabildi. Edirne İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu valilikte yaptığı toplantıda, Alipaşa, Bedesten ve Arasta çarşılarının yeni bir karara kadar kapalı tutulmasına karar verdi.

Kurul, tedbirler kapsamında, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve kiralarının tahsili 3 ay süre ile ertelenen çarşıların iç kısmındaki 255 iş yerinin bugünden itibaren faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasını kararlaştırdı.

Tarihi çarşılardaki gerekli kontrol ve denetimler Edirne Belediyesi ile kolluk kuvvetleri tarafından sağlanacak.

(HABER MERKEZİ/AA)