DİSK'ten Sağlık Bakanlığı'na: Sağlık emekçileri arasında ayrımcılığa son verin

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ek ödemelerde sağlık emekçileri arasında ayrım yapıldığı gerekçesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya mektup yazdı. Çerkezoğlu, sağlık emekçilerinin ek ödeme kapsamı dışında bırakılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir mektup yazan DİSK, sağlık emekçilerinin ek ödeme kapsamı dışında tutulmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği" ile verilen ek ödemenin sadece memurları ve sözleşmeli personeli kapsamasını eleştirdi.

Hastanedeki güvenlik işçileri ve tıbbi sekreterlerin de bu ödenekten yararlanması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Hastaların giriş yaptıkları acil servisi, muayene oldukları poliklinikleri ve yattıkları hasta odalarını hijyen kurallarına uygun temizleyen sağlık işçilerinin fedakarlıkları görmezden gelinmemelidir. Hastaların tüm gereksinimlerini karşılayan hasta bakıcılar, yemeklerini hazı'layan emekçiler, BT'lerini çeken radyoloji teknisyenleri, kanlarını çalışan laborantlar ve hekimlerle beraber hasta tedavisinde yer alan hemşireler-ebeler yok sayılamaz” dedi.

'EŞİTLİK İLKESİNE UYGUN DAVRANIN'

Tüm sağlık çalışanlarına eşitlik ilkesine uygun şekilde davranılmasını isteyen Çerkezoğlu, “Mevcut Döner Sermaye yönetmeliklerinin işçi statüsünde çalıştırılan her meslekten sağlık emekçilerini içermemesi hiçbir biçimde bahane olamaz. Hemen her konuda kararname çıkarılabilen bir sistemde sağlık işçilerinin bu haklı talebi basit bir düzenleme ile kolaylıkla karşılanabilir. Yeter ki sağlık işçilerinin haklarını vermeye niyet edilsin” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)