Kars Belediyesi'ne saldırı

Gasp, uyuşturucu ve cinayetten sabıkası bulunan üç kişi, Kars Belediye binasına girerek, hasar verdi. Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen "Daha önce de aynı şahıslar ve başkaları tarafından belediyeye baskın, telefonla tehdit, hakaret, sosyal medya üzerinden çeşitli iftiralar, hakaretler gerçekleşti. Ama bugüne kadar bu konulardan yargılanan, sorgulanan hiç kimse olmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars'te belediye yönelik tehditler fiili saldırıya dönüştü. Belediyeye gelerek Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'i soran üç kişi, güvenlik noktasındaki ofis masasını dağıttı. Saldırganların başkanlık binasına gelmeden önce belediye zabıta çarşı karakoluna da giderek Bilgen’in telefon numarasını istedikleri belirtildi.

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre cumartesi akşamı gerçekleşen saldırıyı gasp suçundan sabıkası bulunan Z.B., cinayet ve gasp suçundan sabıkası bulunan F.E. ile kimliği belirlenemeyen ve uyuşturucudan sabıkası olduğu belirtilen bir kişi gerçekleştirdi.

Bilgen, Yeni Yaşam gazetesinden Gülcan Dereli'ye, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Daha önce de aynı şahıslar ve başkaları tarafından belediyeye baskın, telefonla tehdit, hakaret, sosyal medya üzerinden çeşitli iftiralar, hakaretler gerçekleşti. Ama bugüne kadar bu konulardan yargılanan, sorgulanan hiç kimse olmadı. Bu aslında bu tür şeylere göz yummaktır. Açıkça somut bir şekilde telefon mesajlarımızı, sosyal medyadaki mesajları ilgili yerlere ilettiğimiz halde herhangi bir tedbir alınmadığı için bu artık baskın aşamasına geldi. Ve özellikle bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sabıkalarının son derecede kabarık olması yakın tarihte uyuşturucu, gasp ve cinayet suçlarından tahliye olmuş kişiler olmaları da aslında son döneme ışık tutun, aslında Kars’a özgü olmayan fotoğrafı ortaya koyuyor."

Etiketler belediye Kars