Meclis’te milletvekillerine Covid-19 testi

Korona virüsü salgınında uzun süre Meclis’te yüzlerce kişiyle temas ederek çalışan milletvekilleri tatil kararının ardından, seçim bölgelerine dönmeden önce Covid-19 testi yapılması talebinde bulundu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşerek bu talebi yerine getirdi. İsteyen milletvekilleri Meclis’te korona virüsü testi yaptırabilecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – TBMM’de korona virüsü nedeniyle alınan önlemlere milletvekilleri için Covid-19 testi de eklendi. Uzun süre kesintisiz bir şekilde Meclis’te çalışan milletvekillerine isteğe bağlı olarak Covid-19 testi yaptırma imkanı sunuldu.

Meclis Genel Kurulu korona virüsü salgınıyla ilgili ilk vakanın duyurulduğu 11 Mart’tan bugüne ara vermeden çalıştı. Bu süreçte çeşitli torba kanunlar ve birçok uluslararası sözleşme görüşüldü. En son görüşülen İnfaz Kanunu teklifinde ise mesai bazı günler 16 saati buldu. Meclis Genel Kurulu sadece infaz teklifinin görüşmelerinde kesintisiz 7 günde, toplam 70 saat çalıştı.

Korona virüsü salgınında her gün vaka ve ölüm sayısı artarken Genel Kurul’da da yeni önlemler alındı. Milletvekilleri Genel Kurul çalışmalarına maske takarak katılmaya başladı. Ancak aynı ortamda uzun saatler boyunca süren görüşmeler korona virüsüne yakalanma endişesini de artırdı.

Meclis en son Covid-19 salgınına karşı ekonomik önlemleri içeren teklifi kanunlaştırdıktan sonra yaklaşık 1.5 ay çalışmalara ara verecek. Milletvekilleri de seçim bölgelerine, ailelerinin yanına dönecek. Ankara’dan ayrılmadan önce farklı siyasi parti gruplarından Meclis Başkanlığına milletvekillerine korona virüsü testi yapılması için talepler iletildi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşerek bu talebi iletti. Görüşmeler doğrultusunda Ankara’dan ayrılmadan önce isteyen milletvekillerinin Meclis’te korona virüsü testi yaptırabilmesi için kitler getirildi. Meclis’teki poliklinik aracılığıyla talep eden milletvekilleri test yaptırmaya başladı.