Bin 183 market ve müşteriye ceza

Türkiye genelinde 35 binden fazla market ve süpermarket denetlendi. Korona virüsü tedbirlerine uymayan bin 183 işletmeci ve müşteri hakkında adli ve idari işlem uygulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis ve jandarma, korona virüsü salgını nedeniyle market ve süpermarketlere getirilen kurallara uymayan bin 183 işletme sahibi ve müşteriye adli ya da idari işlem yaptı. İçişleri Bakanlığı, 81 ilde toplam 35 bin 868 işletmenin denetlendiğini bildirdi.

Bakanlık, 24 Mart'ta işlemeye başlayan genelge kurallarına göre il ve ilçelerdeki tüm marketlerin saat 09.00-21.00 arasında hizmet vereceği, içerideki müşteri sayısının doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacağı, markete girmek için bekleyenler arasında en az bir metre mesafe olması gerektiği, müşteri ve market çalışanlarının maske takmalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu denetimlerde genelgede belirtilen açılış kapanış saati, maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarına uymamak ile marketteki müşteri sayısının hizmet sunulan alanın onda birinden fazla olması ve sebze meyve reyonlarında ürünlerin elle seçilmesi gibi nedenlerden 1183 iş yeri işletmecisi/müşteriye Umumi Hıfzıssıha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca adli ya da idari işlem uygulandı." (AA)