En güçlü ikinci adam: İstifa sonrası Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu reddetmesiyle görevine devam etmesi sürecini ele alan gazeteci Murat Yetkin, "Soylu, 13 Nisan sabahı makamına geri döndüğünde, 12 Nisan gecesi ayrıldığından daha güçlüydü" tespitinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ve görevine geri dönüşü sürecini analiz etti. "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekibinde istifasını kamuoyuna ilan edip Erdoğan’ın övgülerle geri çağıracağı kaç kişi vardır?" sorusuyla başlayan Yetkin, Soylu'nun tek başına siyasi kimlik ve duruş sergileyecek güce kavuştuğunu yazdı.

Murat Yetkin'in web sitesi yetkinreport.com'da yayınlanan 'En güçlü ikinci adam: istifa sonrası Soylu' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Soylu, 13 Nisan Pazartesi sabahı makamına geri döndüğünde 12 Nisan Pazar gecesi ayrıldığından daha güçlüydü. Parti içi ve dışı rakipleri ona baktıklarında artık Erdoğan gibi güçlü bir lidere istifasını, üstelik kamuoyu önünde verip, onun övgüleriyle geri dönmüş olan birisini görecekler. Yani oturduğu bakanlık koltuğunda artık bazı bakanlar gibi bir lütuf olarak oturmuyor. Pazar gecesi bir aceleyle, kim bilir nereye yaranmak için AK Parti saflarından atılan Tweet mesajlarının birer birer nasıl silindiğinden de anlaşılabiliyor bu.

Siyaset rüzgarları beş dakikada değişiverir, belli olmaz, ama halihazırda Erdoğan’dan sonra iktidarın en güçlü ikinci ismi konumuna geldi Soylu.

YAZININ TAMAMI