AA'ya 100. yıl tebrikleri

Dünyanın önemli haber ajansları, Anadolu Ajansı'nı 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Associated Press (AP) Genel Müdürü Gary Pruitt, Anadolu Ajansının (AA) 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya tebrik mektubu gönderdi.

Pruitt, mektubunda, "Anadolu Ajansının 100. yıl dönümünü kutlarım. AP ve AA uzun yıllardır birlikte çalışıyor. Birçok önemli tarihi olay ve dönüm noktalarında iş birliğinde bulunduk ve bu birlikteliğin devam etmesini arzuluyoruz" ifadelerine yer verdi.

İçinde bulunulan dönemde haber ajanslarının rollerinin her zamankinden daha önemli olduğuna işaret eden Pruitt, bir haber ajansının en önemli görevinin tarafsız ve gerçeğe dayalı bilgi akışı sağlamak olduğunu dile getirdi.

ŞİNHUA: AA GELİŞME SAĞLAYACAK

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'nın Genel Müdürü Say Mingcao da Kazancı'ya gönderdiği mektupta, "AA'nın yüz yıllık birikimi, tarihe dayandığı gibi, aynı zamanda geleceği de kucaklamaktadır. İnanıyorum ki Anadolu Ajansı sizin liderliğinizde kesinlikle daha büyük bir gelişme sağlayacaktır" ifadesine yer verdi.

AA'nın Türkiye ve Orta Doğu'da büyük etki gücü olan önemli bir haber kuruluşu olduğunu belirten Say, Şinhua Haber Ajansı ve Anadolu Ajansının uzun vadeli dostça ilişkilerini sürdürerek, sadece haber değişimi gibi alanlarda ikili iş birliği yapmakla kalmayıp, aynı zamanda Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) çerçevesinde birbirlerini desteklediğini vurguladı.

AA'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle ayrıca Moğolistan Ulusal Haber Ajansı (MONTSAME), Atina-Makedonya Haber Ajansı (AMNA), Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG, Kıbrıs Haber Ajansı, Arnavutluk Telegrafik Ajansı (ATA), Kuzey Makedonya'nın resmi haber ajansı Medya Enformasyon Ajansı (MIA), Bosna Hersek Federasyonu Haber Ajansı (FENA), Reuters Başkanı Michael Friedenberg, Güney Kore Haber Ajansı (YONHAP), Slovenya Basın Ajansı (STA), Japon Haber Ajansı (KYODO), Fas Haber Ajansı (MAP), Ukrayna Ulusal Haber Ajansı (UKRINFORM), İran'ın resmi haber ajansı (IRNA), İtalya Ulusal Basın Birliği Ajansını (ANSA), Bulgaristan haber ajansı BTA, Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Romanya Ulusal Haber Ajansı (AGERPRES), Tunus Haber Ajansı (TAP), KosovaPress Haber Ajansı, Kazak haber ajansı UHA Kazinform, Filistin İletişimciler ve Medya Derneği, Türk Dünyası Eğitim ve Bilim İşbirliği Organizasyonuna (TWESCO) bağlı Uluslararası Türk Akademisi, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Slovakya Haber Ajansı (TASR), Tayvan Merkezi Haber Ajansı (CNA) yöneticileri de mesaj göndererek ajansın 100. yılını kutladı. (AA9

Etiketler aa anadolu ajansı