Virüs uyarıları dinlenmiyor: Herkes dışarda

En büyük önlemi gerekmedikçe sokağa çıkmamak olan korona virüsü salgınına karşı yetklililerin yaptıkları uyarılar etkili olmuyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte çok sayıda kişi, gün boyu sahillerde ve parklarda vakit geçirdi. Boğaz trafiği kalabalıktan felç oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tehdidine karşı doktorlar ve yetkililerden gelen 'Sokağa çıkmayın' uyarısı karşılık bulmuyor. dün akşam pek çok kentte asker uğurlama törenleri yapılmış, kalabalık grupların bir arada olduğu fotoğraflar paylaşılmıştı. Yine dün gündüz saatlerinde pek çok kişi Belgrad Ormanı gibi mesire yerlerinde mangal yakıp piknik yapmıştı. Bu görüntülerin ardından bugün hem piknikler, hem askere uğurlama törenleri İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı.

Bugün de evden çıkmayın uyarısını dinlemeyen çok sayıda kişi deniz kenarlarına, parklara akın etti. İstanbul'da boğaz trafiği adım adım ilerledi. Sahillerde çok sayıda kişi 'Aranızda en az 1 metrelik mesafe olsun' uyarısını kulak ardı edip yürüyüş yaptı, banklarda yan yana oturdu.