İnsan kaçakçısı Özcan Karlı gözaltına alındı

Mültecileri Türkiye'den Avrupa'ya kaçak yollardan götürdüğünü ve 20 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Özcan Karlı gözaltına alındı. Karlı, verdiği röportajda "Ben göçmen kaçakçısıyım. Altı sene cezasını yattım. Bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de buradan" ifadelerini kullanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Verdiği bir röportajda mültecileri Avrupa'ya kaçak yollardan götürdüğünü söyleyen Özkan Karlı adlı insan kaçakçısı gözaltına alındı. 20 senedir insan kaçakçılığı yaptığını anlatan ve 6 yıl hapis cezası aldığını söyleyen Karlı'nın gözaltına alındığı Edirne Enez'de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Türkiye’nin Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere cuma günü sınır kapılarını açmasının ardından mülteciler Yunanistan sınırı ve Ege Denizi kıyılarına yöneldi. Amerika’nın Sesi, Çanakkale Ayvacık'ta insan kaçakçısı Özcan Karlı’yla konuştu. Karlı, sosyal medyada büyük tepki toplayan videoda “Ben 20 yıldır bu işi yapıyorum. Ben göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. Altı sene cezasını yattım. Bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de buradan. Reis de izin verdi. Biz de yolumuza çıktık, doğrusunu istersen” demişti. (AA)

İnsan kaçakçısı: 20 yıldır bu işi yapıyorum, göçmenlerin yarısını ben gönderdimİnsan kaçakçısı: 20 yıldır bu işi yapıyorum, göçmenlerin yarısını ben gönderdim